Villa "Vera" 166

Nedan presenteras Villa "Vera" 166 med villastandard.
Huset är ritat så att det både kan kan användas som fritidshus och villa.

 


Detta fritidhus/villa är i två plan med vardagsrum och kök med full nockhöjd. I groventrén finns förutom förvaring och tvättstuga även teknikrum. I huvudentrén finns förvaring på båda sidor för kläder. På nedre plan finns ett sovrum med gott om förvaring och ett tillgänglighetsanpassad badrum.

På plan 2 finns två sovrum och ett stort badrum med badkar.

Byggnadsarea Hus 121,8 kvm
Byggnadsarea veranda 57 kvm
Byggnadsarea med verandatak 178,8 kvm

Boyta plan 1 - 103 kvm
Boyta (golvyta) på loft - 63 kvm

Nedan presenteras 3D bild av plan 1 och 2 samt mått och sektioner.


Här på plan 1 finns två sovrum, badrum, tvättstuga, hall och kök/vardagsrum med full nockhöjd.


På plan 2 finns 2 sovrum med gott om förvaringsmöjligheter. Badrummet är rymligt trots att det är mycket snedtak och här finns även plats för badkar om man skulle önska.
 

Innan du beställer ritningar är det viktigt att kolla på planbestämmelserna om hur stort och högt man får bygga. I vissa planbestämmelser finns även begränsning på taklutning, kupor m.m.
Innan vi levererar ritningar vill vi ta del av planbestämmelserna så att ritningarna följer gällande regler.


Är detta ditt framtida fritidshus eller hem?
Bilderna nedan visar förslag till inredning. Du får självklart välja precis som du vill ha det. Önskas ändringar tillkommer kostnader beroende på hur mycket du önskar ändra. Kontakta oss gärna för mer information.

En virtuell rundvandring i huset finns på Youtube. Klicka på bilden nedan för att komma se:

 

Huset är ritat med en veranda på 45 kvm utanför vardagsrummet som skydd för sol och regn. Här finns även en öppen spis på utsidan där man kan njuta av värme en kylig sommarkväll. Jag tänker mig att denna del är i västlig riktning så att man kan njuta av dom sista solstrålarna här om kvällen.
 


Detta fritidshus är stort nog att användas som åretruntboende och är tillgänglighetsanpassad enligt gällande regler för permanentbostad. Det är ritat som ett året runt boende enligt isoleringskrav för villa.

Pris för bygglovsritningar är kr 59.000,- inkl. moms.

Du får kompletta ritningar för bygglov med fasad, plan och sektionsritning. Vi ritar in huset på tomten och gör nödvändiga markuppfyllnader på fasadritningen och situationsplan. 

Du får även ett upphandlingsunderlag där husets standard är beskriven och förslag till leverantörer av listverk, kök, golv m.m. Upphandlingsunderlaget är guld värd vid upphandling hos byggare och husföretag.

Önskas ändringar görs detta mot ett timarvode och priset beror på hur mycket som du önskar ändra.

Vald husleverantör gör konstruktionsritningar. Anlitar man egen byggare kan jag hjälpa till med att förmedla konstruktör för huset om inte byggaren har egna kontakter.

Nedan visas 3D bilder på huset både exteriört och interiört. 

 


När man kommer in genom ytterdörren ser man igenom hela huset.
Till höger finns tvättstuga och teknikrum. Bergvärmepumpen och dom fula rören som alltid finns i ett teknikrum har jag gömt bakom ett draperi.
 


Till höger om hallen finns ett sovrum på drygt 10 kvm. Här finns plats för både enkel- och dubbelsäng.
Önskar du använda rummet som kontor är det också möjligt. Skulle man vilja ha ett skafferi och en större tvättstuga kan rummet lätt omdisponeras till det. Det är ditt val om hur du vill disponera huset.
 


Köket och vardagsrummet har öppen planlösning och i hela vardagsrummet är nockhöjden 5,4 m. Rummet känns extra rymligt med den höga takhöjden och fönster i 3 väderstreck.
 


Köket är fullutrustad med plats för kyl, frys, ugn, dubbelvask, diskmaskin och gott om förvaring.
När man står vid köksön har man full översikt över vardagsrummet.

 


I vardagsrummet finns en öppen spis för kalla dagar eller bara mys.
 


Från köket har man även utsikt över hallen som leder till sovrum och badrum. Här har jag lagt till en utanpåliggande skjutdörr till badrummet då jag personligen tycker sådana är så dekorativa och vackra, men om man önskar en riktigt dörr är det fullt möjligt.
 


I badrummet på nedre plan finns plats för toalett, dusch och handfat. Just här har jag ritat in en badrumskommod från Qvesarum som förövrigt har en gudomlig vacker spiraltrappa som skulle passa perfekt i detta hus.
 


Sovrum på nedre plan med med utgång till uteplatsen.


Det finns ett litet utrymme på loftet när man kommer upp från spiraltrappan där jag i bilden har satt en chaiselong men där man gott kan ställa ett litet skrivbord om man skulle behöva en extra arbetsplats.
 


När man kommer upp på loftet finns ett sovrum på vardera sida i huset och badrummet mitt emellan. Badrummet har mycket snedtak, men kupan ger full ståhöjd vid handfatet och det finns plats för både dush, toalett och ett badkar om man skulle önska. Även här har jag ritat in en badrumskommod från Qvesarum.
 


Det ena sovrummet på övre plan är extra stort med sina 19 kvm och har gott om extra förvaringsutrymme. Dom vackra fönster gör sitt för maximalt ljusinsläpp.


Sovrummet på andra sidan av huset har också dom vackra fönstren, men det är lite mindre med sina drygt 12 kvm. Förvaringsutrymmet är dock större.
 


Hoppas du gillar huset och att det passar till dina önskemål och behov.
Kontakta oss gärna för mer information.