Attefallshuset "FRIDA" 30 kvadrat


Attefallshuset "Frida" är ett ljust och rymligt bygglovsfritt hus med en byggnadsarea på 30 kvadratmeter  och en boyta på 24 kvadratmeter. Yttermåtten är 4,30 x 6,97 meter.

Detta huset har ett rymligt allrum med ett fullutrustat kök samt plats för både bäddsoffa och matplats. Allrummet har full nockhöjd som gör att det upplevs mycket rymligt.

Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Loftet som har en nockhöjd på 110 cm kan användas som både sovloft och förvaring. 

Huset har en totalhöjd på 4 meter enligt gällade regler för Attfallshus. Takhöjden på insidan är 3,4 upp till nock och 2,10 m takhöjd i hall och badrum.
Taket har en lutning på 27 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,10 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer på loftet.

Huset är ritat på både plintgrund och med platta på mark. Du väljer själv vilken lösning som passar din tomt bäst.

Detta lilla komplementbostadshuset är tillgänglighetsanpassad.
Huset är fullt isolerad och kan användas året om.

I badrummet finns plats med dusch, toalett, handfat och kombimaskin (tvätt o tork) samt varmvattenberedare.

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.

För bygganmälan till Attefallshus 30 kvm krävs Arkitekt- och konstruktionsritningar samt branskyddsbeskrivning.
Kostnaden för detta är
kr 12.500,-. inkl moms.
I ritningarna ingår förutom Fasad-, plan- och sektionsritningar även konstruktionsritningar med u-värdesberäkning. V/A ritningar finns och ventilation är beskriven. 

Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster.

Önskar du att jag ritar in huset på situationsplanen tillkommer en kostnad om kr 2.500,-
Jag behöver då tomtkartan som du får av kommunen som pdf-fil eller DWG-fil samt en skiss över var du önskar huset placerat.

Beställning av ritningarna sker bäst genom formuläret under fliken Attefallshus.

Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

 


I Attefallshuset "Frida" 30 kvadrat välkomnas man av en relativ rymlig hall med plats för förvaring. I huset finns ett stort huvudrum med fullutrustat kök och plats för matplats och bäddsoffa. Mitt i rummet finns en trappa upp till sovloftet.
Badrummet är tillgänglighetsanpassad och här finns plats för både toalett, dusch, handfat och kombimaskin för tvätt och tork. 

 

På loftet som har en nockhöjd på 1,1 m finns plats för en dubbelsäng.


Mått på nedre plan:


Nedan finns en funktion där du kan uppleva en virtuellt rundvandring där du kan gå runt i huset i din egen takt. Klicka på 'Load Model' nedan så kommer programmet öppna upp. För att få den mest optimala uplevelsen av huset går du in på Rendering Techniques under fliken View och väljer Standard istället för Basic som den först är inställd på.

View Attefallshus 30 kvm - FRIDA in Chief Architect’s 3D Viewer.


Köket i huvudrummet är litet men fullutrustad:


I huvudrummet med kök är det full nockhöjd. Här finns plats för både matplats och bäddsoffa. Huvudrummet känns mycket rymligt.
 


Hallen är välkomnande med gott om förvaring.
 


Trappan som leder upp till loftet är fast. Under finns förvaring och hyllor.

Sovloft med 1,1 m i nockhöjd. Här finns det plats med en dubbelsäng. Man kan också använda detta utrymmet till förvaring.

 


Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Här finns plats för toalett, handfat, duch och kombimaskin (tvätt och tork). Över kombimaskinen finns plats för varmvattenberedaren och förvaring.