Fritidshuset "Heidi" 50 kvm

Nedan presenteras Fritidhuset "Heidi" 50 kvm som just har en byggnadsarea på 50 kvm.
Här finns ett terrasstak inritat på 10 kvm. Huset är isolerat för åretruntboende. 

Pris för Arkitekt- och konstruktionsritningar för huset är kr 39.000,- inkl. moms.

Du får kompletta ritningar för bygglov och underlag för teknisk samråd. Vi ritar in huset på tomten och gör nödvändiga markuppfyllnader på fasad och situationsplan innan ritningarna skickas till kommunen. Önskas ändringar på huset tillkommer timpris och vi kan ge dig ett förslag på pris utifrån dina önskemål.

I ritningsunderlaget finns arkitektritningar med plan, fasad och sektionsritningar samt konstruktionsritningar för både platta på mark, krypgrund och plintgrund. Väggar, tak och grund är specificerat med dimensioner. V/A ritningar, U-värdesberäkningar och en enkel brandskyddsbeskrivning ingår.

Du får även ett upphandlingsunderlag är huset standard är beskriven och förslag till leverantörer till listverk, kök, golv m.m. Upphandlingsunderlaget är guld värd vid upphandling hos byggare och husföretag.


Materialberäkning, kaplistor och el-ritningar finns ej med.

Energideklaration ingår inte då detta är ett fritidshus och enligt Boverket är behöver man ej energideklaration för bostadshus som används mindre än fyra månader per år, eller under en begränsad del av året om energianvändningen beräknas vara mindre än 25 procent av en helårsanvändning. Byggnader som är mindre än 50 kvm behöver ej energideklaration.

Huset är dock väl isolerad och kan användas året om.

 


Välkommen in på en virtuell rundvandring. Klicka på bilden nedan för att se filmen:


Huset har en liten entré med plats för förvaring. Det finns även förvaring under trappan upp till loftet. Sovrummet är rymligt med gott om förvaring. I badrummet finns plats för dusch, handfat, toalett, tvättmaskin, varmvattenberedaren och förvaring. Köket är fullutrustad och i huvudrummet finns plats både för matbord och soffa.

Nedan visas bild och mått på plan 1:

 


En trappa upp finns sovloftet med gott om förvaringsutrymme och sovplats. Dom två takfönstren gör att loftet upplevs extra ljust och rymligt:
 

Huset har en byggnadshöjd på 3,7 m och en totalhöjd på 5,4 m. Taklutningen är 37 grader. Innan du beställer ritningarna är det viktigt att kolla vad ni får bygga på din fastighet. Det varierar mycket beroende på kommun och område. Att följa gällande planbestämmelser är att föredra om du önskar ett beviljad bygglov från kommunen.


Nedan visas inredningbilder och förslag till inredning. Du är självklart fri att inreda huset precis som du vill.

När man kommer in genom entrédörren finns hallen med förvaring.

 

Förvaring finns även under trappen upp till sovloftet:


Köket och vardagsrummet känns rymligt med 4,74 m i nockhöjd.

Köket är fullutrustad med kyl/frys, ugn/spis, diskmaskin, vask och förvaringslådor samt överskåp för förvaring.


Detta är endast ett förslag på kökslösning. Om man önskar ett mindre kök kan förslaget nedan vara ett alternativ:
 


Sovloftet har en nockhöjd på 2,16 m och upplevs extra rymligt med stora fönster i gavlarna och två takfönster.
Här finns plats för flera sängar.


Sovrummet på drygt 11 kvm har gott om förvaringsmöjligheter samt plats för en dubbelsäng.


Badrummet har plats med både dusch, toalett, handfat, tvättmaskin, varmvattenberedare och förvaring. Vi föreslår en kombimaskin för tvätt och tork för att slippa ha två maskiner.