Friggeboden "Marit Glasveranda" 15 kvadrat

Friggeboden "Marit" är helt bygglovsfri och man behöver inte ansöka om bygglov eller bygganmälan till kommunen för att bygga det. Jag har ritat en friggebod som skulle passa perfekt som komplement till ett Attefallshus.
 


Friggeboden har yttermåtten 3 x 5 m och har en nockhöjd på 3 meter enligt friggebodsreglerna. Reglerna för att bygga en friggebod hittar du hos Boverket.
 


Om man önskar huset som poolhus eller uterum är vikdörrarna perfekta att vika upp om sommaren så att ute blir inne. Under kyliga vår, sommar och höstdagar kan dörrarna stängas och med alla fönster blir det ljust och trevligt inne.
 


I ritningarna som du kan köpa för kr 3.000,- finns ytter och innermått, dörrar och fönster är beskrivna i modulmått så att man lätt kan skicka ritningar till fönsterleverantörer för att få offert. I ritningarna ingår ritning på plintgrund samt beskrivning av vägg, tak och bottenbjälklag. Det ingår inte el, vatten eller kaplistor/beskrivning av mängd av material.
 


Nedan visas bilder från kund där en specialritning av Attefallshuset Marit finns tillsammans med Friggeboden Marit. Huset är tillverkat av Sandberg Såg i Piteå och blev transporterad med lastbild till Lund.
 


Kundbild av Friggeboden Marit. Just detta hus har dubbeldörrar istället för vikdörrar.
 


Insidan på Friggeboden Marit. Perfekt för långbord. Bild från kund.