Villa "Elsa" 184 kvm

Nedan presenteras Villa "Elsa" 184 med villastandard.
Huset är ritat som villa och är tillgänglighetsanpassad.


Denna villa är i två plan. På plan 1 kommer du in genom huvudentrén till en hall där det finns förvaring på båda sidor om dörren. Ut från hallen välkomnas du av en öppen planlösning med kök, matplats och vardagrum. Vardagsrumsdelen är i full nockhöjd och ger en pampig känsla med de två höga föstren på var sin sida om den öppna spisen. Intill det stora huvudrummet finns en groventre med extra plats för förvaring samt teknik. På ritningarna har jag placerat teknikrummet i ett tilltänkt garage, men om man önskar ha teknikrummet i huset får vi låna yta från groventrén.
Intill groventren är ett tillänglighetsanpassat badrum beläget. På nedre plan finns det även ett sovrum med gott om förvaring, som alternativt kan anvädas som kontor. 

På plan 2 välkomnas du från trappen av ett allrum och intill allrummet finns en tvättsuga. På övervåningen finns det tre stycken sovrum samt ett stort badrum.

Byggnadsarea Hus 120 kvm
Byggnadsarea veranda 48,5 kvm
Byggnadsarea med verandatak 168,5 kvm

Boyta plan 1 - 103 kvm
Boyta plan 2 - 80,5 kvm
Boyta totalt - 183,5 kvm

Nedan presenteras 3D bild av plan 1 och 2 samt mått och sektioner.

Är detta ditt framtida fritidshus eller hem?
Bilderna nedan visar förslag till inredning. Du får självklart välja precis som du vill ha det. Önskas ändringar tillkommer kostnader beroende på hur mycket du önskar ändra. Kontakta oss gärna för mer information.

En virtuell rundvandring i huset finns på Youtube. Klicka på bilden nedan för att komma dit:

Huset är ritat med två verandor i olika väderstreck på 45 kvm. Verandorna har tak som skydd för sol och regn. Jag tänker mig att en veranda-del är i västlig riktning så att man kan njuta av dom sista solstrålarna här om kvällen.

Denna villa är planerat som åretruntboende och är tillgänglighetsanpassad enligt gällande regler för permanentbostad. Huset är ritat med isoleringskrav för villa.

Pris för bygglovsritningar är kr 59.000,- inkl. moms.

Du får kompletta ritningar för bygglov med fasad, plan och sektionsritning. Vi ritar in huset på tomten och gör nödvändiga markuppfyllnader på fasadritningen och situationsplan. 

Du får även ett upphandlingsunderlag där husets standard är beskriven och förslag till leverantörer av listverk, kök, golv m.m. Upphandlingsunderlaget är guld värd vid upphandling hos byggare och husföretag.

Önskas ändringar görs detta mot ett timarvode och priset beror på hur mycket som du önskar ändra.

Vald husleverantör gör konstruktionsritningar. Anlitar man egen byggare kan jag hjälpa till med att förmedla konstruktör för huset om inte byggaren har egna kontakter.

Nedan visas 3D bilder på huset både exteriört och interiört. 


Villa "Elsa" går att få med svarta fönster. Nedan kommer jag precentera hur skillnaden blir på huset med svarta respektive vita fönster. 


Plan 1

När man kommer in genom ytterdörren kommer du in till en hall med förvaring för kläder på båda sidor. När du kommer ut från hallen kommer du ut till det luftiga huvudrummet med öppen planlösning med kök, matplats och vardagrum. Vardagsrumsdelen har full nockhöjd och ger en pampig känsla med de två höga föstren på var sin sida om den öppna spisen. 

Köket är rymligt och fullutrustad med plats för kyl, frys, ugn, dubbelvask, diskmaskin och gott om förvaring. När man står vid köksön har man full översikt över matplats och vardagsrummet. Köksön ger köket en inbjudande karaktär och sammansluter med matplasen.

I huvudrummet finns två öppningar till de två verandorna. Uteplatserna ligger i två olika vädertreck så utifrån hur husets placeras på tomten kan du avgöra vilken av verandorna som är mest passande utifrån hur solen ligger just då.  

Intill det stora huvudrummet finns en groventre med extra plats för förvaring samt teknik. Precis vid ingången till groventren finns en trappa som leder till övervåningen. Intill groventren är ett tillänglighetsanpassat badrum beläget med dusch, toalett och handfat. 

På nedre plan finns det även ett sovrum med gott om förvaring. Sovrummet kan även användas som kontor eller hobbyrum. Plan 2

När du kommer upp för trappan till andra planet så blir du bemött av ett luftigt allrum. Där kan man till exempel låta barnen umgås och leka, titta på film eller spela TV-spel. Denna yta kanske blir dit du tar dig för att få lite lugn och ro innan du beger dig till sängs. 

Rummet intill allrummet är en tvättsuga med mycket ljusinsläpp. Att ha en tvättsuga på övervåningen är praktiskt så man slipper frakna ned och upp all tvätt. För att få vikandet till en lite trevligare aktivitet kan du samla familjen framför TVn i allrummet intill och sortera tvätten samtidigt som ni kollar på något roligt program. 

För att komma till sovrummen leds du in till en hall som går att skärma av från allrummet med en skjutdörr. På så sätt kan du stoppa ljud från allrummet till sovrummen.

Sovrum 1 kommer du in till genom första dörren till vänster. Sovrummet är ca 10 kvm och har gott om plats för förvaring längs ena sidan. 

Andra dörren till vänster leder dig in till sovrum 2 på ca 12 kvm. Sovrummet har samma typ av garderobslösning som sovrum 1. Detta rum sticker ut något från de två andra sovrummen då det har fönster på två sidor som ger extra ljusinsläpp.

Sovrummen är i ungefär samma storlek och på höger sida mitt emot sovrum 2 ligger sovrum 3. Detta sovrum är på ca 11 kvm och har även det gott om plats för förvaring med garderober längs ena väggen. 

Intill sovrum 3 ligger badrummet som delas av alla sovrummen. I badrummet finns plats för toalett, dusch och ett stor kommod med två handfat.


Villan upplevs olika beroende på val av kulör på fasad, fönster och takbeklädnad. Nedan visas olika kulörer. Vilken passar dig bäst?