Attefallshuset "Marit" 25 kvadrat
 


Attefallshuset "Marit" upplevs mycket större än sina 25 kvadratmeter med sin rymd och öppna planlösning.  

Med liggande panel, smårutiga fönster och snickeridetaljer passar detta mera moderna Attefallshus som komplementhus till ett New England hus.

Huset har en taklutning på 6 grader. Då huset får en sådan otrolig takhöjd inne (nästan 3,4 m) finns plats med ett rymligt sovloft med både plats för dubbelsäng och förvaring.

Visst är det lite trångt med sina 74 cm takhöjd på den lägsta sidan och 104 cm på den högsta sidan, men då det finns öppningsbara fönster på ena sidan och utsikt över resten av huset, blir upplevelsen av loftet blir större.

Huvudrummet i Attefallshuset "Marit"  känns stort och luftigt - faktiskt mycket större än det egentligen är.
Köket är litet men fullutrustad.

Jag har tänkt att huset kan värmas upp med luftvärmepump, men på rikig kalla dagar kan kanske en kamin placerad i ena hörnet av vardagsrummet göra det extra varmt. Skall det bara vara ett gästhus, så kanske inte kaminen behövs.

Det finns plats med förvaring i hallen och det är praktiskt att det finns en liten hall så man kan komma in med leriga skor utan att smutsa ned resten av huset..

I Attefallshuset "Marit" har man möjlighet att placera en tvättmaskin och en torktumlare bredvid handfatet i badrummet om man så önskar. Detta huset kan man lätt ha som ungdomslya eller varför inte till uthyrning.
Det är tillgänglighetsanpassad och kan därför användas som komplementboende enligt Boverket.

Detta Attefallshus följer Attefallsreglerna där nockhöjden är 4 meter och husets byggyta är på 25 kvadratmeter. Yttermåtten på huset är 7,05 x 3,54 m.


© Ritningarna och bilderna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

För beställning av ritningar  - klicka längst ned på sidan under fliken Attefallshus ritningar.

I ritningarna ingår förutom kompletta arkitekt- och konstruktionsritningar även avloppsritning och U-värdesberäkning. Det enda du själv behöver göra är att rita in husets placering på nybyggnadskartan som du får från kommunen.

Byggandet av huset får du ansvara själv för antigen genom att anlita en hantverkare, byggfirma eller göra jobbet själv.

Jag har ritat en friggebod till detta Attefallshus. Kompletta Arkitektritningar med mått och angivna fönster i modulmått finns att köpa för kr 3.000,-.  Friggeboden har ett yttermått om 3 x 5m och har enligt friggebodsreglerna en nockhöjd på 3 meter.

Bilder på friggeboden visas nedan. Mer information finns under fliken Friggeboden Marit.

 

Klicka på bilden nedan om du önskar en virtuell rundvandring i Attefallshuset och Friggeboden:


En virtuell rundvandring i detta Attefallshus med tillhörande Friggebod  finns på Youtube. Klicka HÄR för att komma till filmen. Bilder på friggeboden hittar du till höger på denna sida.

Du kan även köpa ritningar till friggeboden. Fler bilder finns under fliken 15 kvm Marit.

 


Man kan lägga till en pergola som också är bygglovsfri. Om man spänner en presenning eller segelduk över pergolan kan det fungera som ett terrasstak. Kom ihåg att ta av presenningen/segelduken när vintern kommer då den inte kommer att hålla för snöntyngden.

Det kan vara trevligt med en pergola, både för växter att klättra upp för, men också för att hänga upp hängstolar m.m. Det blir även ett visst sol och regnskydd om man lägger till en presenning/segelduk.

 


Beroende på färgfal och fönster förändras uppfattningen av Attefallshuset Marit. Nedan visas några bilder med olika kulörer på fasaden:

loading...