Attefallshuset "Linnea" 25 kvadrat
 

Attefallshuset Linnea passar perfekt som ett komplementhus till ett 20-tals hus eller ett hus med brutet tak. Nedan presenteras bilder av huset både med och utan sovalkov. 


Attefallshuset "Linnea" är ett ljust bygglovsfritt hus på 25 kvadratmeter i en klassisk stil med brutet tak med yttermåttet 7,15 x 3,50 meter.

Jag tänker mig detta hus som en vacker komplementbyggnad till ett 20-talshus eller ett hus med brutet tak. 

Jag har gjort två förslag på detta lilla hus. Ett med en sovalkov med plats för en 120 cm bred säng och ett förslag utan sovalkov så att huvudrummet är större.  Nedan presenteras båda förslagen.

Badrummet är tillgänglighetsanpassad i båda husen med plats för toalett, handfat, dusch och tvättmaskin.

Huset har en totalhöjd på 4 meter enligt reglerna för Attefallshus. Takhöjden på insidan är 3,39 upp till nock och 2,10 m takhöjd i badrum, sovalkov och hall.
Detta huset har både ett sovloft och ett sovrum med plats för en säng som är 120 cm bred.
Sovloftet har en nockhöjd på 1,10 m så det är endast ett krypinn och har ingen ståhöjd.

Förvaring finns både i hallen och under sängen om man väljer huset med sovalkov. Sovloftet kan både användas som sängplats och förvaring. 

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.

Önskar du ritningar på detta hus kostar det kr 12.500,- för kompletta arkitekt- och konstruktionsritningar.
Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster.

© Ritningarna och bilderna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

För beställning av ritningar  - klicka längst ned på sidan under fliken Attefallshus ritningar.

I ritningarna ingår förutom arkitekt- och konstruktionsritningar även avloppsritning och U-värdesberäkning. Du får med en brandskyddsbeskrivning och förslag till kontrollplan med handlingarna. Det enda du själv behöver göra är att rita in husets placering på nybyggnadskartan som du får från kommunen.

Byggandet av huset får du ansvara själv för antigen genom att anlita en hantverkare, byggfirma eller göra jobbet själv.

"Linnea" med sovalkov


I huvudrummet är det full nockhöjd vilket gör att rummet känns rymligt och ljust. Över badrum, sovalkov och hall som har en takhöjd på 2,1 finner man sovloftet där det är möjligt att placera en dubbelmadrass.
 


På sovloftet finns plats för en dubbelmadrass. Det är endast 1,10 i takhöjd i nock så man får krypa till sängs. På sidorna här har jag ritat in förvaring som förslag, men man kan även ha det öppet och förvara saker i lådor.
 


När man kommer in i entrén finns garderober till höger, badrum rakt fram, sovalkov till vänster innan huvudrummet. Sovalkoven har plats för en 120 cm bred säng medan sovloftet har plats för en 180 cm bred dubbelmadrass
 

Badrummet är tillgänglighetsanpassad och här finns plats med handfat, dusch, toalett och tvättmaskin. Varmvattenberedaren är placerad över tvättmaskinen.


Planlösning - Nedre plan:


Planlösning - Sovloft:


"Linnea" utan sovalkov
 

I förslaget nedan har jag tagit bort sovalkoven som ligger mellan badrum och kök. Detta innebär att huvudrummet blir 130 cm bredare och man får plats med mera. Huvudrummet känns lite mer rymligt. I övrigt är huset rätt så likt. Jag har ändrat lite gällande fönster så att det passar planlösningen.


Nedan visas en 3D bild över planlösningen  där jag har tagit bort sovalkoven:

Även sovloftet är mindre så att det är full nockhöjd över huvudrummet med kök:


Huvudrummet är rymligt och känns ännu större då det är full nockhöjd.

Badrummet ligger rakt fram när man kommer in i hallen. Till höger finns plats för 120 cm bred förvaring. Till vänster finns huvudrummet med kök.