Om Dreams & Coffee

Det är jag, Heidi Mikalsen som är grundaren av
Dreams & Coffee.

 

Jag har över 25 års erfarenhet av husdesign, inredning, ombyggnationer och renovering. För drygt 19 år sedan startade jag min egna arkitektfirma
Dreams & Coffee AB.

Jag gillar både att planera nya projekt och att slutföra till minsta detalj.

Tidigare jobbade jag med både husdesign, inredning och trädgårdsdesign. Numera fokuserar jag på att rita nya hus och tillbyggnader till privatpersoner då tiden inte räckert till för allt. När jag jobbar har jag även inredning och trädgård i tankarna för att få en välfungerande helhetsbild av projektet. Jag anser att inredning och trädgård hänger ihop med byggnationen. 

 

Då jag förutom att designa och planera har erfarenhet av att själv både måla och snickra har jag stor förståelse över vilka insatser som krävs vid förändring. Jag har även ritat mitt eget hus, upphandlat från husföretag och varit med i detalj vid uppbyggnaden.
Detta är en ovärderlig erfarenhet som jag gärna delar med mig av.


Jag ser fram emot att jobba med dig. Ring mig, så kan vi pratas vid och hitta en tid att träffas.

 

Jag jobbar med projekt i hela Sverige. Det är såklart lättast med projekt i Stockholm och i Mälardalen då jag numera är placerad i Enköping som är "Sveriges Närmaste Stad", men med modern kommunikation, 3D bilder och Facetime är det enkelt att kommunicera.

 

Oavsett om projektet är nära eller längre bort önskar jag starta projektet med att träffa dig, besöka fastigheten och känna in huset och tomten. Det är ju så mycket lättare att få till en bra kommunikation via mail, FaceTime och telefon under projektets gång om man har mötts och pratat igenom förväntningar, behov och drömmar.

Slå mig gärna en signal så vi kan prata om ditt projekt och vad du önskar hjälp med.

 

 

DREAMS & COFFEE AB   
Heidi Mikalsen                        

Telefon: 0703-998755 

dreamsandcoffee@gmail.com
 

.

 

.

Louise är byggnadsingenjör i botten och arbetar både som arkitekt och  konstruktör i olika projekt.
Hon har jobbat i firman sedan november 2020 och redan ritat flera egna villor och fritidshus anpassade till kundernas önskemål och behov.

Det är Louise som du träffar på om du beställer några av våra Attefallshus eller fritidshus som är presenterade på hemsidan.

Louise och Heidi jobbar i nära samarbete med våra projekt så ni som kund får flera infallsvinklar från oss båda när vi jobbar med våra projekt.

Vi ser fram emot framtiden och nya utmaningar.
På vårt kontor är det högt i tak - på alla sätt och vis!

  

Dreams & Coffee finns på FB & Insta Dreams & Coffee finns på FB & Insta

Det känns otroligt hedrande att få utmärkelser från Houzz. Jag är särskilt nöjd över Best of Houzz Service då det handlar om ett mycket bra samarbete mellan mig och kund. Ett gott samarbete är nyckeln till ett vackert hus som passar kundens önskemål och behov. Läs mer om utmärkelserna och dom projekt jag jobbat med under 2016 på min Blogg.

 

Omdömen från mina kunderInspiration från mig i media

Om vår arkitektfirma i tidningen Vårt Enköping, 2022

Den lokala tidningen Vårt Enköping var på besök till vårt lilla arkitektkontor och frågade om vårt jobb och klassisk arkitektur.
Ett trevligt reportage i tidningen som utgavs November 2022.

Ritat Pernilla Wahlgrens nya hus under 2020

Heidi Mikalsen har ritat Pernilla Wahlgrens nya hus på Lidingö och har under våren 2021 varit med i teveserien Wahlgrens värld. I olika avsnitt har Pernilla varit på besök på Heidis gård, dom har besökt och vandrat på den nya tomten och Heidi varit hemma hos Pernilla. Fler inslag om husbygget kommer med säkerhet framöver på Wahlgrens värld.


Vackert stenhus i Lantliv 1, 2021

I tidningen Lantliv visas många vackra bilder av kunds stenhus i Helsingborg som ritades åt dom 2015. 

Kundens otroligt vackra och inspirerande Instagramkonto heter Husdrommen.Lindell och är väl värt ett besök.
Klicka på länken för att komma dit och inspireras.Drömgård i New England stil i Hippson nr 3, 2020

Häst och ryttarmagasinet Hippson var på besök på vår gård och intervjuade oss om tankar kring att bygga sin egna hästgård från grunden och där vi pratade om stallbygge och hästar på lösdrift.

Besök gårdens egna Instagramkonto för fler bilder på gården "Den Vita Drömgården"


Ett New England hus som jag har ritat i Leva o Bo, oktober 2019

I tidningen Leva och Bo visas bilder från kunds New England hus på Lidingö som ritades redan 2015.

Kundens vackra och inspirerande Instagramkonto heter My New England home. Klicka på länken för att komma dit och inspireras.Ett Attefallshus i Sköna Hem nr 11, 2019

När Carolina Gynning skulle välja Attefallshus köpte hon ritningar av oss och valde att anlita Sandberg Såg & Hyvleri för att leverera det nyckelfärdigt till sin tomt.

I tidningen Sköna hem visas reportaget om hennes hem och Attefallshuset "Heidi" i svart som ligger så vackert vid poolen och som hon använder som ateljé.Kunds stenhus i Hus & Hem nr 5, 2018

I tidningen Hus & Hem nr 5 från 2018 visas bilder upp från kunds hem i Skåne. Huset är ritat utifrån deras behov och önskemål.

Fler bilder av tidningen visas på bloggen. Klicka HÄR för att komma dit. Huset i färdig skick presenteras också i ett annat inlägg på bloggen. Klicka HÄR för att komma dit.


 
Sköna Hem, juni 2014

I inredningstidningen Sköna hem nr 7 - 2014 kan du läsa ett reportage om vår New England inspirerade gård där Heidi Mikalsen är arkitekten och Rörvikshus den valda husleverantören. Nedan visar jag några bilder som även finns i tidningen. Bilderna är tagna av Pernilla Sjöholm. Flera bilder från reportaget hittar du på BLOGGEN.
Lucky Rider - juli 2014

I livsstilsmagasinet Lucky Rider 4, 2014 finns det ett 10 siders långt reportage om livet på vår egna gård - Den Vita Drömgården. Där presenterades både bilder från hästlivet på gården och inredning. Fler bilder från reportaget hittar du på Den Vita Drömgårdens blogg. Tidningen publicerades 24 juni 2014.
Equilife, 2013

Vår hästgård  i New England stil och livet på gården presenterades i Norska livsstilstidningen Equilife nr 2 - 2013. Jag har ritat hela gården med hus, stall och garage. Under hela bygget har jag skrivit om resan från åkermark till färdig gård på bloggen Den Vita Drömgården. Det är jag som är arkitekten bakom hela gården. Rörvikshus är den valda husleverantören. Fler bilder från reportaget i Equilife hittar du HÄR.Drömhem & Trädgård, maj 2011

Vårt tidigare hem var ett sekelskifteshus i Älvsjö där jag både ritade tillbyggnaden som blev en glasveranda och gjorde finsnickerierna.
I tidningen Drömhem och Trädgård, nr 6 2011 gjordes ett reportage av vårt hem som vi renoverade, byggde till och skapade en fantastisk trädgård. 
I bloggen
DEN VITA DRÖMGÅRDEN
presenteras bilder från reportaget.Aftonbladet Leva & Bo, juni 2012

I Aftonbladets bilaga Leva & Bo presenterades vårt kök på vår gård sommaren 2012.
 


Attefallshuset Marit presenterat i tidningen Femina

I tidningen Femina nr 7, 2017 presenteras olika Attefallshus och Attefallshustillverkare i ett 5 sidigt reportage. Attefallshuset Marit som Heidi Mikalsen har ritat finns presenterat på sidan 88.Reportage i tidningen Byggindustrin 2015

I tidningen Byggindustrin presenterades Heidi Mikalsen som Arkitekten som tog New England till Enköping.

Artikeln publicerades 11 december 2015.
Hela artikeln kan du läsa HÄR.
Mitt kontor presenteras tillsammans med
10 andra arkitekter runtom i världen på Houzz - nov 2015

Tillsammans med 10 andra arkitekter runtom i världen presenteras mitt hemmakontor.

Läs mer i artikeln på Houzz genom att klicka HÄR.
Fler bilder på mitt kontor som Houzz artikeln har fått bilder ifrån finnspå min blogg - klicka HÄR om du är intresserad.

Just dessa bilder på mitt kontor är lite äldre. Nu har jag uppdaterat kontorsmöblerna och du hittar en presentation av mitt kontor på min blogg genom att klicka HÄR.

Dagens Industri - april 2015

I helgbilagan i Dagens Industri den 30e maj hade man ett reportage där två av våra Attefallshus var presenterade. Men information om reportaget kan du läsa på BLOGGEN
Hela reportaget kan du ladda ned via länken nedan:

TV4 Hemmakanalen, Juli 2011

 

Heidi var juli månads inspiratör 2011 på TV4s hemmakanalen. Då presenterades flera bilder från Heidis hem och arkitektprojekt. Hemsidan är nu ändrat. Bilden brevid visar hur det såg ut på hemmakanalens hemsida 2011.

 

 

För flera inspirationsbilder från mig - Följ gärna min blogg där jag skriver om vårt egna husprojekt.

En hel gård - min drömgård!

http://vitadromgarden.blogspot.com