Fritidshuset "Heidi" 40 kvm

Nedan presenteras Fritidhuset "Heidi" 40 kvm som har en byggnadsarea på 40 kvm. Huset är isolerat för åretruntboende. 

Pris för Arkitekt- och konstruktionsritningar för huset är kr 39.000,- inkl. moms.

Du får kompletta ritningar för bygglov och underlag för teknisk samråd. Vi ritar in huset på tomten och gör nödvändiga markuppfyllnader på fasad och situationsplan. Mindre justeringar som ändring av fönster ingår i priset.

I ritningsunderlaget finns arkitektritningar med plan, fasad och sektionsritningar samt konstruktionsritningar för både platta på mark, krypgrund och plintgrund. Väggar, tak och grund är specificerat med dimensioner. V/A ritningar, U-värdesberäkningar och en enkel brandskyddsbeskrivning ingår.

Du får även ett upphandlingsunderlag är huset standard är beskriven och förslag till leverantörer av listverk, kök, golv m.m. Upphandlingsunderlaget är guld värd vid upphandling hos byggare och husföretag.


Materialberäkning, kaplistor och el-ritningar finns ej med.

Energideklaration ingår inte då detta är ett fritidshus och enligt Boverket behöver man ej energideklaration för bostadshus som används mindre än fyra månader per år, eller under en begränsad del av året om energianvändningen beräknas vara mindre än 25 procent av en helårsanvändning. Byggnader som är mindre än 50 kvm behöver ej energideklaration.

Huset är dock väl isolerad och kan användas året om.


Fritidshuset Heidi är det lilla fritidshuset som ändå rymmer en hel familj då det har ett rymligt sovrum på nedre plan med gott om förvaring och ett sovloft på övre plan.

Köket er litet men fullutrustat med ugn, spishäll, bänkkyl med frysfack, vask och förvaringsmöjligheter. I badrummet finns det plats med dusch, toalett och en tvättmaskin. Här inne finns även varmvattenberedaren.

Nedan visas en virtuell rundvandring i huset:

 

Plan 1:


Loft med sovmöjligheter:
 

Huset har en totalhöjd på 5 meter och en takhöjd på 3,3m. Taket har en taklutning på 37 grader.
Det är viktigt att kolla med planbestämmelserna för det område du skal bygga på innan man köper ritningarna så att huset följer gällande regler. Reglerna för takhöjd, taklutning och totalhöjd varierar hos olika kommuner och i olika områden.


Nedan visas 3D bilder på förslag till interiör. Du är självklart välkommen att inreda ditt fritidhus precis som du vill:

Vardagsrummet har en luftig känsla med dess öppna taknock och fönster i 3 vädersterck.


Köket är litet med ändå fullt utrustat med ugn, spis, bänkkyl med frysfack, förvaringlådor och vask. Önskar man sätta dit en diskmaskin kan man byta ut förvaringslådorna och sätta in en 45 cm bred diskmaskin där.
 


När man kommer in genom ytterdörren finns badrummet rakt fram. Till vänster finns förvaring under trappan och till höger finns sovrummet.
 


I sovrummet finns det gott om förvaring och plats för en dubbelsäng:


I badrummet finns plats för dusch, vask, toalett och en tvättmaskin. Över tvättmaskinen finns plats för varmvattenberedaren och viss förvaring.
 


På loftet finns också plats för en dubbelsäng eller kanske två enkelsängar om det skulle passa bättre. Takhöjden i nock är 1,78 m så det passar rätt så bra för lite mindre människor såsom barnen att sova här.
 


Takfönster gör att loftet känns ljust och rymligt.
 


Beroende på fasadkulör och takmaterial upplevs huset olika. Nedan visas fasaden i olika kulörer.
 

loading...