Fritidshuset "Astrid" 80 kvm

Nedan presenteras Fritidhuset "Astrid" 80 kvm som har en byggnadsarea på 80 kvm. Terrassen på baksidan är på 15 kvm och kan vara bygglovsfri enligt gällande regler om bygglovsfria terrasstak om max 15 kvm. Fastubron/ Terrasstaket på framsidan har en byggnadsarea på 6 kvm. 

Bostadsytan är totalt på 104,3 kvm varav 69 kvm finns på plan 1 och 35,3 kvm på plan 2.

 


Huset har en byggnadshöjd på 3,9 m och en totalhöjd på 6,32 m. Taklutningen är 37 grader. Dom fyra kuporna har en totalhöjd på 5,15 m.

Huset är ett fritidshus, men isolerat för åretruntboende. 

Pris för bygglovsritningar är kr 39.000,- inkl. moms.

Du får kompletta ritningar för bygglov med fasad, plan och sektionsritning. Vi ritar in huset på tomten och gör nödvändiga markuppfyllnader på fasadritningen och situationsplan. 

Du får även ett upphandlingsunderlag är huset standard är beskriven och förslag till leverantörer till listverk, kök, golv m.m. Upphandlingsunderlaget är guld värd vid upphandling hos byggare och husföretag.

Önskas ändringar görs detta mot ett timarvode och priset beror på hur mycket som du önskar ändra.

Vald husleverantör gör konstruktionsritningar. Anlitar man egen byggare kan jag hjälpa till med att förmedla konstruktör för huset om inte byggaren har egna kontakter.

Nedan visas 3D bilder på huset både exteriört och interiört. Klicka även på bilden nedan för att se en virtuell rundvandring i huset:

 


Klicka på bilden nedan om du vill se en virtuell rundvandring i huset:
 


Nedan visas 3D bilder av huset exteriört och interiört. Planlösning och mått hittar du också om du scrollar vidare:
 


PLAN 1:
På nedre plan finns 2 sovrum, badrum, hall och kök/vardagsrum i öppen planlösning med full nockhöjd.

 


PLAN 2:
På plan 2 finns en liten hall som leder till 2 sovrum och badrum.

 


Kök och vardagsrum med öppen planlösning och full nockhöjd. I mitten står en öppen spis.
 


Köket är litet men fullutrustad med spis, ugn, vask, diskmaskin, kyl, frys och förvaring. På bilden visar jag en kökö på hjul som lätt kan flyttas runt beroende på hur man vill använda köket/vardagsrummet. Skal man ha långbord kan man skjuta köksön åt sidan och man får plats med många runt bordet. Perfekt för festliga tillfällen som midsommar när man kanske är många.
 


På nedre plan finns 2 sovrum. Här är sovrum 1 med mycket skåpplats som ger gott om förvaring.
 


I sovrum 2 på nedre plan finns utgång till terrassen via verandadörrar. Även här finns en hel vägg för förvaring:
 


Badrummet på nedre plan ligger bredvid sovrum två. Det är relativt stort och förutom toalett, dusch och handfat finns plats för en kombimaskin för tvätt och tork. Varmvattenberedaren är gömd i skåpet över tvättmaskinen.


På övre plan/loftet finns också två sovrum och ett badrum. Det är mycket snedtak här på loftet så kuporna hjälper till att det känns lite extra rymligt:
 


Via hallen på loftet har man ingång till badrum och dom två sovrummen:
 


Sovrum 4 på loftet är lite större än sovrum 3 och har extra utrymme för förvaring:
 


Huset har en totalhöjd på 6,32 m och en taklutning på 37 grader. Takhöjden är 3,9 m och takkupornas nock är på 5,15 m. Det varierar hur stort,  hur högt och vilken taklutning man får bygga på olika platser i Sverige. Kolla med din kommun om vilka regler som finns på din fastighet innan du bestämmer dig för att beställa ritningar.


Personligen tycker jag att ett verandatak är guld värd då det ger skydd för både sol och regn.
Här kan man ha möbler ute utan att behöva tänka på att ta in dynor och kuddar bara för att det kommer en regnskur.
Just detta terrasstak är endast 15 kvm och kan vara bygglovsfritt. Man får bygga 15 kvm terrasstak i koppling till sitt hus utan bygglov. Mer information om bygglovsfria byggnader finns hos Boverket.