Attefallshuset "HEIDI" 30 kvadrat
 


Komplementbostadshuset "Heidi" med en byggnadsarea på 30 kvm är ett ljust och rymligt komplementhus. Huset har en  boyta på 23 kvadratmeter. Yttermåtten är 8,45 x 3,55 meter.

Detta huset har både ett rymligt allrum med ett fullutrustad kök, hall med gott om förvaring och ett sovrum med plats för dubbelsäng. Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Loftet som har en nockhöjd på 110 cm kan användas som både sovloft och förvaring. 

Huset har en totalhöjd på 4 meter. Takhöjden på insidan är 3,4 upp till nock och 2,10 m takhöjd i hall och badrum. Taket har en lutning på 35 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,10 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer där uppe.

Huset är ritat på plintgrund, men det finns även tillhörande ritningar på platta på mark.

Badrummet är tillgänglighetsanpassad och huset är ritat enligt reglerna för Attefallshus som komplementbostadshus. Skal du ha det som gästhus kan badrummet minskas för att få mera utrymme i huvudrummet.
Huset är fullt isolerad och kan användas året om.

I badrummet finns plats med dusch, toalett, handfat och kombimaskin (tvätt o tork) samt varmvattenberedare.

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.

För bygganmälan till Attefallshus 30 kvm krävs Arkitekt- och konstruktionsritningar samt branskyddsbeskrivning.
Kostnaden för detta är
kr 12.500,-. inkl moms.
I ritningarna ingår förutom Fasad-, plan- och sektionsritningar även konstruktionsritningar med u-värdesberäkning. V/A ritningar finns och ventilation är beskriven. 

Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster och innerväggar.

Önskar du att jag ritar in huset på situationsplanen tillkommer en kostnad om kr 2.500,-
Jag behöver då tomtkartan som du får av kommunen som pdf-fil eller DWG-fil samt en skiss över var du önskar huset placerat.

Beställning av ritningarna sker bäst genom formuläret under fliken Attefallshus.

Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

 

Välkommen på en virtuell rundvandring i Attefallshuset Heidi 30 kvm:


Nedan finns en funktion där du kan uppleva en virtuellt rundvandring där du kan gå runt i huset i din egen takt. Klicka på 'Load Model' nedan så kommer programmet öppna upp. För att få den mest optimala uplevelsen av huset går du in på Rendering Techniques under fliken View och väljer Standard istället för Basic som den först är inställd på.
 

View Attefallshus 30 kvm - HEIDI in Chief Architect’s 3D Viewer.


Detta Attefallshus passar riktigt bra som ett komplementbostadshus till ett klassiskt hus eller ett New England hus med sin uttrycksform.
 


Attefallshuset har en sovalkov på nedre plan med plats för en 160 cm bred dubbelsäng samt förvaring, ett umgängesrum i mitten av huset med plats för ett litet kök och soffa/bord/stolar samt en hall med förvaring och ett badrum med dusch, tvättmaskin, varmvattenberedare, toalett och handfat.
 

Huset har en byggyta på 30 kvadratmeter och en boyta på 23 kvadratmeter.
På nedre plan finns hall, badrum, kök/vardagsrum och sovalkov.
Nedan visas 3D bild på nedre plan och sovloft.
 


Dom yttre måtten är 3,55 m x 8,45 m


Man tar sig upp till sovloftet via en stege som är flyttbar. När man inte behöver stegen kan man flytta den åt sidan så att den inte står i vägen. Nockhöjden i sovloftet är 1,10 m så det är endast ett krypin. Här finns plats med en dubbelsäng, så två personer kan med lätthet sova här uppe.
 


I huvudrummet finns plats för ett litet kök och soffa, bord, stolar. Man kan inreda som man vill - det är endast fantasin som sätter gränser. Köket är litet, men fullutrustad med spis, ugn, bänkkylskåp, vask och förvaring. Det fungerar bra för det lilla hushållet.
 


I det lilla sovrummet/sovalkoven finns plats för en dubbelsäng som är 160 cm bred samt förvaring. Sovrummet har full nockhöjd så det känns ljust och luftigt trots att det är litet. Då jag här föreslår skjutdörrar i glas upplevs sovrummet som en del av huvudrummet och gör att huset upplevs större.


I badrummet finns det plats för en kombimaskin för tvätt och tork samt för dusch, handfat och toalett. Över kombimaskinen har jag placerat varmvattenberedaren. Badrummet och hela detta lilla huset är tillgänglighetsanpassad och huset är godkänt som komplementbostadshus.
 


Badrummet finns i direkt anslutning till hallen där det finns förvaring om 120 cm. Takhöjden i badrum och hall är endast 2,10 som är den lägsta tillåtna takhöjd i rum där man vistas tillfälligt. Över hall och badrum ligger sovloftet.
 


Fritidshus, gästhus eller eget boende? Valet är ditt!

Nedan visas Attefallshuset Heidi med olika fasadkulörer och takbeklädnader. 

 


Man får bygga på en pergola utan att söka bygglov. Pergola är bygglovsfritt.
Önskar man sätta på ett terrasstak på Attefallshuset får detta också göras bygglovsfritt. Läs mer om bygglovsfria åtgärder hos Boverket.

 


Beroende på fasadkulör och val av tak kan huset upplevas olika. Nedan visas ett hus med svart slamfärg och tegelrött tak enligt kunds önskemål.