Fritidshuset "Louise" 40 kvm

Nedan presenteras Fritidhuset "Louise" 40 kvm som har en byggnadsarea på 40 kvm.
Huset är isolerat för åretruntboende. 

Pris för Arkitekt- och konstruktionsritningar för huset är kr 39.000,- inkl. moms.

Du får kompletta ritningar för bygglov och underlag för teknisk samråd. Vi ritar in huset på tomten och gör nödvändiga markuppfyllnader på fasad och situationsplan. Mindre justeringar som ändring av fönster ingår i priset.

I ritningsunderlaget finns arkitektritningar med plan, fasad och sektionsritningar samt konstruktionsritningar för både platta på mark, krypgrund och plintgrund. Väggar, tak och grund är specificerat med dimensioner. V/A ritningar, U-värdesberäkningar och en enkel brandskyddsbeskrivning ingår.

Du får även ett upphandlingsunderlag där huset standard är beskriven och förslag till leverantörer av listverk, kök, golv m.m. Upphandlingsunderlaget är guld värd vid upphandling hos byggare och husföretag.


Materialberäkning, kaplistor och el finns ej med.

Energideklaration ingår inte då detta är ett fritidshus och enligt Boverket är behöver man ej energideklaration för bostadshus som används mindre än fyra månader per år, eller under en begränsad del av året om energianvändningen beräknas vara mindre än 25 procent av en helårsanvändning. Byggnader under 50 kvm behöver ej energideklaration.

Huset är dock väl isolerad och kan användas året om.

Välkommen in på en virtuell rundvandring i huset. Klicka på bilden nedan:


Nedan visas 3D bilder exteriört och interiört samt planlösningar och sektion med mått.
 


Från kök och vardagsrum mot uteplats finns dubbeldörrar och ett fast glasparti bredvid. Skulle man önska öppna upp mera kan man istället välja ett helt vikdörrsparti med 4 dörrar så att upplevelsen av att inne blir ute känns mera.
 


Fritidshuset Heidi är det lilla fritidshuset som ändå rymmer en hel familj då det har ett rymligt sovrum på nedre plan med gott om förvaring och ett sovloft på övre plan.

Köket er litet med fullutrustat med ugn, spishäll, bänkkyl med frysfack, 45 cm bred diskmaskin, vask och förvaringsmöjligheter. I badrummet finns det plats med dusch, toalett och en tvättmaskin. Här inne finns även varmvattenberedaren.

 


På loftet finns det plats med en eller flera sängar samt förvaring. Antal sängar beror lite på hur man önskar inreda och använda loftet. Takfönstren gör att man får gott om ljus in på loftet.
 

Huset har en totalhöjd på 4,97 meter och en takhöjd på 3,3m. Taket har en taklutning på 37 grader.
Det är viktigt att kolla med planbestämmelserna för det område du skal bygga på innan man köper ritningarna så att huset följer gällande regler. Reglerna för takhöjd, taklutning och totalhöjd varierar hos olika kommuner och i olika områden.


Det är full nockhöjd i kök och vardagsrum.
Köket är litet med har ändå allt som krävs som spis, ugn, bänkkyl med frysfack, liten diskmaskin (45 cm bred) och vask. 

 För att komma upp till sovloftet finns en brant vindstrappa bredvid köket.


När man kommer in till husen genom ytterdörren möts man av en garderob vid trappan, badrummet rakt fram, sovrummet till höger och kök/vardagsrum till vänster.
 


I sovrummet finns plats för dubbelsäng och en hel vägg med förvaring:
 


I badrummet finns plats för dusch, toalett, handfat och kombimaskin för tvätt och tork. Över kombimaskinen finns varmvattenberedaren. För att få plats till allt och för att badrummet skal kännas relativt rymligt har jag valt ett extra smalt handfat.
 


Vardagsrummet och köket har öppen planlösning. Här kan man möblera lite som man vill och det finns plats för både soffa och matplats. Det höga fönstret ger extra rymd åt rummet.
 


På loftet finns det gott om plats. Här visas en dubbelsäng, men man skulle även kunna ha två breda enkelsängar om det skulle passa bättre.