Attefallshuset "FREJA" 30 kvm


Attefallshuset "FREJA" 30 kvm är ett ljust och rymligt komplementbostadshus med en byggnadsarea på 30 kvadratmeter  och en boyta på 23 kvadratmeter. Yttermåtten är 8,50 x 3,50 meter.

Detta huset har både ett rymligt allrum med ett fullutrustad kök, hall och en sovalkov med plats för en 140 cm bred säng. Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Loftet som har en nockhöjd på 110 cm kan användas som både sovloft och förvaring. 

Huset har en totalhöjd på 4 meter. Takhöjden på insidan är 3,4 upp till nock och 2,10 m takhöjd i hall och badrum. Taket har en lutning på 25 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,10 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer där uppe.

För att komma upp på loftet har jag tänkt en stege som kan flyttas undan vid behov.

Huset är ritat på plintgrund, men det bifogas ritningar på platta på mark om man hellre vill välja det alternativet.

Detta Atteffallshus är tillgänglighetsanpassad och kan användas som komplementbostadshus.
Huset är fullt isolerad och kan användas året om.

I badrummet finns plats med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin/varmvattenberedare.

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.


För bygganmälan till Attefallshus 30 kvm krävs Arkitekt- och konstruktionsritningar samt brandskyddsbeskrivning. Priset för detta är kr 12.500,-. inkl moms.
I ritningarna ingår förutom Fasad-, plan- och sektionsritningar även konstruktionsritningar med u-värdesberäkning. V/A ritningar finns och ventilation är beskriven. 

Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster.

Önskar du att jag ritar in huset på situationsplanen tillkommer en kostnad om kr 2.500,-
Jag ritar in huset på tomtkartan och justerar fasadritningarna på ändringar på markhöjden om det behövs.
Jag behöver då tomtkartan som du får av kommunen som pdf-fil eller DWG-fil samt en skiss över var du önskar huset placerat.

Beställning av ritningarna sker bäst genom formuläret under fliken Attefallshus ritningar.

Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

Klicka på bilden nedan för att komma till en virtuell rundvandring av Attefallshuset Freja på 30 kvm:

 


Nedan finns en funktion där du kan uppleva en virtuellt rundvandring där du kan gå runt i huset i din egen takt. Klicka på 'Load Model' nedan så kommer programmet öppna upp. För att få den mest optimala uplevelsen av huset går du in på Rendering Techniques under fliken View och väljer Standard istället för Basic som den först är inställd på.
 

View Attefallshus 30 kvm - FREJA in Chief Architect’s 3D Viewer.


Nedan finns förslag till planlösning där jag har lagt in plats för en 140 cm bred säng i sovalkoven. Denna yta kan även användas som bastu, förvaring eller kanske inte tas bort så att huvudrummet blir ännu större. I 3D bilderna som presenteras finns förslag till planlösning.

Yttermåttet på huset är 8,5 x 3,5 m. Nockhöjden är 4 m enligt gällande regler för Attefallshus.


Köket är litet men fullutrustad med spis, ugn, bänkkylskåp med frysfack, vask och förvaringslådor.
Jag har ritat upp köket med standardmått och haft IKEAs modulkök som tanke. Jag har placerat in 60 och 40 cm breda skåp.

 

För att komma upp på sovloftet får man ta stegen och flytta till över köket. När man inte behöver använda sovloftet kan man lätt flytta stegen så att den inte är i vägen. Det känns lätt att gå i stegen som hakas fast på överdelen av köket så att den står stabilt när den används.

På sovloftet finns det plats för två att sova, men det har endast en takhöjd på 110 cm så det är endast ett krypinn.


Nedan visas Attefallshuset med olika kuörer och takbeklädnader:

loading...