Attefallshuset "MARIT"  30 kvadratAttefallshuset "Marit" är ett ljust och rymligt komplementbostadshus med en byggnadsarea på 30 kvadratmeter  och en boyta på 23,4 kvadratmeter. Yttermåtten är 8,47 x 3,54 meter.

Detta huset har både ett rymligt allrum med ett fullutrustad kök, hall och ett sovrum med plats för dubbelsäng. Då det är full nockhöjd i sovrummet kan man även få plats med en våningssäng.

Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Loftet som har en nockhöjd på 104 cm kan användas som både sovloft och förvaring. 

Huset har en totalhöjd på 4 meter.  
Taket har en lutning på 6 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,04 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer på loftet.

Huset är ritat på plintgrund, men det bifogas ritningar på platta på mark om man hellre vill välja det alternativet. Man kan då höja väggen med 5 cm.

Detta lilla fritidshus är tillgänglighetsanpassad.
Huset är fullt isolerad och kan användas året om.

I badrummet finns plats med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin/varmvattenberedare.

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.
Kolla gärna på fritidshuset "Margit" som är som ett systerhus till "Marit". Dom yttre måtten är lika, men inredningen och uttrycket skiljer sig åt.
3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.

För bygganmälan till Attefallshus 30 kvm krävs Arkitekt- och konstruktionsritningar samt brandskyddsbeskrivning. Kostnaden för detta är kr 12.500,-. inkl moms.
I ritningarna ingår förutom Fasad-, plan- och sektionsritningar även konstruktionsritningar med u-värdesberäkning. V/A ritningar finns och ventilation är beskriven. 

Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster.

Önskar du att jag ritar in huset på situationsplanen tillkommer en kostnad om kr 2.500,-
Jag behöver då tomtkartan som du får av kommunen som pdf-fil eller DWG-fil samt en skiss över var du önskar huset placerat.

Beställning av ritningarna sker bäst genom formuläret under fliken Attefallshus ritningar.

Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.


Nedan finns en funktion där du kan uppleva en virtuellt rundvandring där du kan gå runt i huset i din egen takt. Klicka på 'Load Model' nedan så kommer programmet öppna upp. För att få den mest optimala uplevelsen av huset går du in på Rendering Techniques under fliken View och väljer Standard istället för Basic som den först är inställd på.
 

View Attefallshus 30 kvm - MARIT in Chief Architect’s 3D Viewer.


Nedan presenteras planlösning både med mått och i 3D:
 


Köket är fullutrustad och här finns gott om plats för förvaring.
 


Badrummet är tillgänglighetsanpassad och här finns plats för både dusch, toa, handfat och kombimaskin (tvätt och tork). Över kombimaskinen är varmvattenberedaren placerad.
 


I sovrummet finns plats för en dubbelsäng. Nedan presenteras en dubbelsäng med sovloft och plats för enkelsäng (sk familjesäng).
 


På bloggen hittar du ett inlägg från ett färdig attefallshus som är byggt av Sandberg Såg & Hyvleri. Klicka HÄR för fler bilder och beskrivning. Bild på fasad och kök nedan på detta hus: