Attefallshuset "Heidi", 25 kvadrat

Ovan ser man en bild på Attefallshuset Heidi som finns i verkligheten. Nedan en 3D bild från Arkitektprogrammet Chief Architect. Fler bilder av ett färdigt inrett Attefallshus som kund har byggt finns längre ned på sidan.Attefallshuset "Heidi" är ett ljust och rymligt bygglovsfritt hus på 25 kvadratmeter med yttermåttet 7,15 x 3,50 meter.

Detta huset har både ett rymligt allrum med ett fullutrustad kök, hall med gott om förvaring. Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Loftet som har en nockhöjd på 110 cm kan användas som både sovloft och förvaring. 

Huset har en totalhöjd på 4 meter enligt reglerna för Attefallshus. Takhöjden på insidan är 3,4 upp till nock och 2,10 m takhöjd i hall och badrum. Taket har en lutning på 35 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,10 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer där uppe.

Huset är ritat på plintgrund.

Detta Attefallshus är tillgänglighetsanpassad och kan användas som komplementboende. 
Huset är fullt isolerad och kan användas året om.

I badrummet finns plats med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin/varmvattenberedare.

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.

I Attefallshuset Heidi har jag valt att ha en glasad dubbeldörr och ett fast fönster på vardera sida. Här kan du också välja att ha vikdörrar om så önskas.

En virtuell film där man går in i huset är upplagd på Youtube. Klicka HÄR .

Önskar du ritningar på detta hus kostar det kr 12.500,- för arkitekt- och konstruktionsritningar som behövs för bygganmälan.
Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster.

 Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

För beställning av ritningar  - klicka längst ned på sidan under fliken Attefallshus ritningar.

 


Attefallshuset "Heidi" har en klassisk stil med detaljer som gör att huset passar bra som komplementhus till ett klassiskt hus eller ett New england hus.
 


Välkommen in på en virtuell rundvandring i Attefallshuset "Heidi" som är tillgänglighetsanpassad med gott om förvaring, fullutrustat kök och tvättmaskin i badrummet. Ett riktigt trevlig komplementboende.
Klicka på bilden nedan för rundvandringen:


När man kommer in i hallen finns det plats med två garderober (120 cm bred). I badrummet som är tillgänglighetsanpassad finns det plats med tvättmaskin, duch, toalett, handfat och förvaring. I huvudrummet finns plats med ett litet men fullutrustad kök. Här finns planerat för garderober. Om man önskar sova på nedre plan föreslår jag en bäddsoffa.
 


På loftet är det en nockhöjd på 110 cm och det finns plats för en dubbelsäng.
Loftet kan även användas som förvaring om så önskas. Stegen upp till loftet kan flyttas med hjul och även kopplas helt bort och ställas mot väggen om man önskar.

 


Frontespisen på huset gör att huvudrummet upplevs mer rymligt och ljust trots att huset har ett vanlig sadeltak. Nedan visas inredningsbilder från huset.
Den totala nockhöjden i huvudrummet är 3,4 m.

 


Det finns otaliga sätt att inreda Attefallshuset Heidi. Detta är ett förslag där det finns plats med en hörnsoffa som kan användas som bäddsoffa.
Önskar man ännu mera förvaring kan man välja att ha ytterligare garderober i rummet och förslagsvis ha ett skrivbord under fönstret på gaveln som förslaget nedan:

 


Det finns som sagt olika sätt att inreda huset. 
Attefallshuset Heidi är tillgänglighetsanpassad och det kan användas som komplementbostad. Ett litet men fullutrustad kök finns, badrum med dusch och tvättmaskin, förvaring i både hall och huvudrum samt ett sovloft.

 


När man kommer in i hallen finns förvaring till höger, badrum rakt fram och huvudrummet med kök till vänster.
 


Varmvattenberedaren har jag valt att placera över tvättmaskinen där det även finns lite plats med förvaring. 
 

Badrummet är rymligt och tillgänglighetsanpassad. Attefallshuset Heidi passar som komplementboende.


Attefallshuset Heidi passar som kompelementhus till ett hus i klassisk stil eller New England stil. Du kan välja att ha tegelpannor, betongpannor, plåttak eller shingel. Om huvudhuset har stående panel föreslår jag att du väljer samma panel på Attefallshuset som huvudhuset på den fastighet där Attefallshuset skall byggas.
 


Framsidan av huset har en enkeldörr som entrédörr och två dubbeldörrar med fast fönsterparti på vardera sida i huvudrummet. Om man önskar vikdörrar är det fullt möjligt att ersätta dörr/fönsterpartiet med detta.
 


Baksidan av huset har få fönster.
 


Nedan visas bilder från kund på Attefallshuset Heidi som blev levererat nyckelfärdigt på lastbil från Sandberg Såg AB.
 


Fasaden kulör och takbeklädnad påverkar husets uppfattning. Jag föreslår samma kulör och takbeklädnad som huvudhuset på den tomt där komplementhuset skall stå på så att man får ett helhetsintryck.
Här är några förslag på fasadkulörer: