Villa "Christina" 180

Villa Christina är ritat i klassisk stil och har en byggnadsarea på 179 kvm. Villan kan fungera både som enplanshus eller som i detta förslag med inredd vind.

Byggnadsarea villa 179 kvm
Byggnadsarea skärmtak 33 kvm

Boyta plan 1 - 156,8 kvm Boyta plan 2 - 87 kvm

Huset har i denna utformning hela 5 sovrum, 3 badrum och kök/vardagsrum med öppen planlösning och full nockhöjd.

Arkitekt: Heidi Mikalsen, Dreams & Coffee AB
 

Husets baksida med uteplats under ett 33 kvm terrasstak för skydd mot både sol och regn.
Vardagsrumsdelen med magiska fönster och full nockhöjd.


Byggnadshöjden på huset är 4,1 m medan nockhöjden är 8,1 m.
Takvinkeln på huskroppen är 40 grader medan terrasstaket har 8 graders takvinkel.
Se sektionsbilden nedan:

Huset har en välkomnande entré. Välkommen in på en virtuell rundvandring. På Youtube finns en video. Klicka på bilden nedan för att komma dit:


Plan 1


Bostadsytan på plan 1 är 156,8 kvadratmeter och här finns en stor välkomnande hall, 3 sovrum, öppen planlösning med full nockhöjd för kök, matplats och vardagsrum, 2 badrum, tvättstuga och teknikrum.
 


När man kommer in genom dubbeldörrarna möts man av en välkomnande entré med gott om förvaring. Man ser igenom huset och här välkomnas man också av den öppna spisen som står centralt placerad i huset.
 


Huset är planerat så att man kan välja att antingen ha matsalsedelen rakt fram eller i utbyggnaden. Man kan självklart välja fritt hur man vill inreda. Vi visar enbart exempel på dispinering av rummen.
Önskar man ett spegelvänt hus eller omdisponering av rummen kan vi självklart hjälpa att anpassa huset enligt önskemål.
 


Köket är placerat i vinkeln mellan matplats och vardagsrum. Här finns gott om arbetsytor i i ena hörnet finner man skafferiet.


Vardagsrumsdelen med sitt fantastiska fönsterparti med full nockhöjd och synliga takbalkar:
 


Från vardagsrummet blickar man ut genom dom vackra fönstren eller mot köksdelen på motsatt sida.
Den öppan spisen skymtas också från vardagsrummet.
 


I detta förslag har vi lagt master bedroom med tillhörande klädkammare och badrum bakom dubbeldörrarna vid matplatsen. Är man en större familj och önskar TV-rum istället är det full möjligt att omdisponera detta utrymmet så att master bedroom placeras där sovrum 2 nu finns.

Master bedroom har en boyta på 16,14 kvm.
 


Master bedrooms tillhörande badrum med handfat från Qvesarum, toalett och dusch.
 


Just i detta exemplet finns endast ett fönster från badrummet ut mot trädgården, men om man skulle ha en pool vore det ett bra förslag att ha en dörr ut från badrummet så man kan springa mellan poolområdet och badrummet istället för att springa med blöta kläder igenom huset.
 


Till höger vid entrén ligger sovrum 2 med en boyta på 13,44 kvm.
Samtliga sovrum på nedre plan har egen dörr ut mot trädgården så man kan även ha detta som kontor och enligt skatteverket behövs det egen ingång för att kunna hyra kontor vilket dessa har. Smart möjlighet nu som många jobbar hemifrån eller har eget företag.
 


Bredvid sovrum 2 med ingång från hallen finns det gemensamma badrummet. Även här har vi inrett det med badrumsmöbler från Qvesarum, men självklart kan man välja vilken stil och möbel man önskar på sitt badrum.
Vi presenterar enbart exempel på inredning.
 


Rakt över hallen från sovrum 2 och badrummet finns sovrum 3 samt tvättstuga och teknikrum.
 


Tvättstugan är kombinerat med teknikrummet:


Bredvid tvätt och teknik ligger sovrum 3 som med lätthet kan användas som kontor. Även detta rum har egen ingång från trädgård och parkering.
Önskar man en större tvättstuga och groventré kan denna delen göras om. Det viktiga är att huset passar familjens livstil och behov i kombination med tomtens beskaffenhet och detaljplanerna för området.

Sovrum 3 på 10,7 kvm:
 Plan 2
 

I detta förslag har vi valt att inreda plan 2 med 2 rum, badrum, förrådsrum och inredningsbar hall på 87 kvm boyta.
 


Den övre hallen ligger som en brygga över dom två sovrummen på övre plan. Hallen är inredningsbar och här har vi placerat en kontorshörna där man kan blicka utöver entrén eller kök och vardagsrumsdelen:
 


Till vänster ligger sovrum 5 med en boyta på hela 23 kvm och med förvaring i snedtaket:
 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.


Dom övre sovrummen delar på ett gemensamt badrum med badkar:
 


Bredvid badrummet hittar man sovrum 4 med sina vackra välvade fönster. Sovrummet med egen klädkammare har en boyta på drygt 20 kvm.
 


Arkitektritningar tillika bygglovshandlingar med upphandlingsunderlag för detta hus kan köpas 
från kr 59.000,- inkl moms. 
Önskas ändringar, inritning på tomtkarta och justering av marknivåer tillkommer timpris och du får då en offert på beräknad tid för ändringarna.

Kontakta Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB om du är intresserad av detta hus.
Du når henne på telefon: 0703-998755 eller på mail dreamsandcoffee@gmail.com
 

loading...

Beroende på kulörer på både tak och fasad ändras husets karaktär. Även ändring av fönster påverkar detta, men i detta exempel provar vi enbart med några få fasadkulörer och kulör på tak.
Önskas solcellspanener föreslår integrerade paneler i svart plåttak så att det smälter in så mycket som möjligt.
 

loading...