Villor, fritidshus och garage som du kan köpa ritningar till

Vi erbjuder färdiga arkitektritningar för bygglov inklusive upphandlingsunderlag med förslag till materialval och 3D bilder.

Vi jobbar främst med kundspecifika projekt där vi ritar hus utifrån kundens behov och önskemål samt utifrån tomtens beskaffenhet och planbestämmelser, men under åren har vi skissat på flera mindre hus i olika storlekar som kan passa som fritidshus eller villor om man skulle önska bo där permanent. 

Nu delar vi med oss av några hus som du kan köpa färdiga arkitektritningar till och där vi hjälper dig hela vägen till bygglov.
Klicka på bilderna till höger för att se fler bilder på husen och en länk till en virtuell rundvandring.

Hoppas det är något som passar dina behov och önskemål.

 

Fritidshuset Heidi 40
Fritidshuset Louise 40
Fritidshuset Heidi 50
Fritidshuset Nora 61
Fritidshuset Sigrid 60
Villa Ingrid 189
Garaget Tor 75
Garaget Tor 75
Fritidshuset Astrid 80
Sjöstugan Hilma 62
Sjöstugan Ellinor 60
Sjöstugan Isabelle 106
Villa Ester 120
Villa Elsa 184
Garaget Göran 75
Garaget Göran 75
Villa Gunilla 270
Villa Greta 229
Villa Vera 166
Villa Christina 180
Villa Camilla 238
Villa Victoria 165
Villa Victoria 165
Garaget Anders 60


Vi säljer arkitekt- och konstruktionsritningar för bygglov till dom mindre huset på 40 och 50 kvm medan vi enbart erbjuder arkitektritningar för bygglov till dom större husen och garagen.
Vi ritar in huset på tomtkartan (situationsplan) och gör eventuella uppfyllnader/utgrävningar på fasadritningar och situationsplan.

Krävs omfattande markritningar för marklov tillkommer timpris för ändringarna. Detta kommer vi överens om vid beställning av ritningarna.
Önskar ändringar på ritningarna tillkommer också timpris som vi kommer överens om innan vi levererar ritningarna för bygglov.

Tillsammans med bygglovsansökan får du ett upphandlingsunderlag med beskrivning av standard på huset med förslag till t.ex listverk, golv och leverantörer.
I upphandlingsunderlaget presenteras alla 3D bilder så att man kan skicka dessa till byggare och husföretag tillsammans med bygglovsritningarna för att beräkna pris på huset.
Fönster och dörrar beskrivs med modulmått så man lätt kan skicka ritningarna till fönster och dörr leverantörer för pris och beställning.

Innan du beställer ritningar är det viktigt att du kollar vilka planbestämmelser som finns på din fastighet.
I planbestämmelserna står det hur stort och högt man får bygga. Ibland står även taklutningsbegränsningar. 
Det är viktigt att följa planbestämmelserna om du önskar få beviljad bygglov.
Vi hjälper dig gärna att tolka planbestämmelserna.

Innan du beställer ritningar behöver du beställa en tomtkarta från kommunen. Det är en sk Nybyggnadskarta som krävs. Vi behöver också få planbestämmelserna så vi kan hjälpa att kontrollera att huset håller sig inom gällande ramar.

Beställning av ritning skickas till dreamsandcoffee@gmail.com
Ring gärna Heidi Mikalsen som är arkitekt för det aktuella huset för mer information.
Du når Heidi dagtid vardagar på telefon: 0703-998755.

 


När det gäller priser på färdigt hus varierar det en hel del beroende på materialval och vem som bygger huset.
Tidigare brukade jag säga att våra hus brukade hamna på ett kvadratmeterpris på mellan
22 - 26.000,- kr kvadratmeter boyta och då handlar det om nyckelfärdigt hus med platta på mark. Efter dom senaste prishöjningarna får vi tyvärr berätta att priserna nu mera är från 26 - 32.000,- kr per kvadratmeter.
Har man full nockhöjd i många av rummen stiger priset då det är mera yta att bygga. Väljer man ett enplanshus är priset också högre.
Priset på färdigt hus varierar stort beroende på val av köksleverantör och badrum.
Även golv, listverk, fönster och typ av spröjs påverkar slutpriset. Det är därför svårt för oss att kunna prissätta huset i detalj.

Rörvikshus har fått tillgång till ritningar och upphandlingsunderlag för husen och kan ge en övergripande prislapp på dessa. Kontakta Rörvikshus representant i ditt område för pris på hus. Ritningarna hjälper vi till med.

Du är fri att välja vilken husleverantör eller byggare som du vill.