Villa "Gunilla" 270 kvm

Villa Gunilla är en klassiskt hus med både praktiskta och spännande lösningar inomhus. Här finns vardagsrum och hall med full nockhöjd, kök och vardagsrum med öppen planlösning, TV-rum som man kan stänga till, 5 sovrum varav ett huvudsovrum med egen klädkammare och badrum. Här finns allt och mer därtill.

Nedan visas 3D bilder på husets exteriör och interiör. Arkitektritningar med upphandlingsunderlag för detta hus kan köpas från kr 59.000,- inkl moms. Önskas ändringar tillkommer timpris och du får då en offert på beräknad tid.

Scrolla längst ned på sidan för att se fasaden med mera moderna lösningar och utan dekorer och terrasstak.
 


Nedan visas fasaden mot poolen i olika kulörer vilket också påverkar uppfattningen av huset.
 

loading...


Här finns veranda runt stora delar av huset. Beroende på planbestämmelserna får man kanske minska på verandan då den räknas som byggnadsarea.
 


Byggnadsarea Hus 170 kvm
Byggnadsarea med verandatak 265 kvm

Boyta plan 1 - 151 kvm
Boyta plan 2 - 118kvm
Boyta totalt - 269 kvm

Nedan presenteras sektionsritning av huset samt planritning och 3D bilder .

 

PLAN 1

På plan en välkomnas man av en entré med generöst kapprum och badrum på ena sidan och där man blickar rakt fram till vardagsrummet och öppna spisen. På vardera sida om öppna spisen finns vikdörrar som öppnas upp mot uteplatsen under tak där det också finns en öppen spis.

Här finns ett TV-rum där man kan stänga till med glasdörrar samt ett extra sovrum/kontor med egen hall och badrum. Perfekt för hemmakontoret och då det har egen ingång kan man hyra kontoret av sig själv.
Köket och vardagsrum har öppen planlösning och i köket finns ett skafferi.
Teknikrummet är placerat i garaget, men man kan även ersätta ett av badrummen till teknikrum.
 

PLAN 2

Här finns 4 sovrum varav ett sovrum har eget walk-in closet och badrum med badkar. Dom 3 andra sovrummet delar på ett badrum. Tvättstuga finns på plan 2.
Önskar man mer boyta får man offra den fulla nockhöjden från vardagsrummet och hallen. Här skulle man kunna få in både ett extra sovrum och ett allrum om det önskas.
 

Välkommen in på en virtuell rundvandring i detta vackra tvåplanshus. Klicka på bilden nedan för att se filmen:


Nedan visar flera inredningsbilder från huset och även exteriöra bilder med olika kulörer och fönstertyper.
Hoppas du gillar huset!
 

När man kommer in genom dubbeldörrarna möts man av en välkomnande hall där kapprum och badrum finns till höger och vardagsrum med öppen spis lockar ögonen rakt fram. Det är inte bara fasadkulörer som påverkar upplevelsen av huset. Även småsaker som räcken och val av kulörer inomhus påverkar husets uppfattning. Här visas med både vita träräcken och svarta stålräcken.

Öppen spis mitt i vardagsrummet som har full nockhöjd:

På var sin sida om den öppna spisen finns vikdörrar ut mot uteplats under tak där det också finns en öppen spis där det kan vara skönt att sitta och värme sig under kyliga sommarkvällar.

I vardagsrummet är takhöjden hela 7 meter vilket bidrar till en öppen och rymlig känsla.
 

Kök och vardagsrum har öppen planlösning.
Köket är välutrustad och har även ett skafferi.
 


Köket har köksö för matlagning och umgänge. Matbordet är placerad i den ena glasutbyggnaden vilket ger extra ljus med fönster i 3 väderstreck.
 


Vid den andra glasutbyggnaden på andra sidan om vardagsrummet finns TV-rummet som är avskilt genom glasdörrar så att man kan sitta ostört och äta eller umgås i vardagsrummet medan någon annan tittar på TVn.
 

När man kommer in genom entrén hittar man kapprummet med gott om plats för att hänga av sig kläderna. Innanför kapprummet finns badrummet där det även finns plats för en tvättmaskin för tillgängligheten. Den stora tvättstugan finns på övre plan nära sovrummen så att man har kort väg mellan tvätt av lakan, handdukar och kläder till husets boende.

På nedre plan finns även ett sovrum med tillhörande badrum och liten hall. Då denna har egen ingång kan man hyra ut rummet som kontor till sig själv. Det kan vara en ekonomisk fördelaktig lösning.


Badrummet på nedre plan har en dörr ut till terrassen. Detta är guld värd om man har pool eller utomhusspa så att man kan komma in direkt till duschen eller toaletten utan att springa in med våta fötter i hela huset.
 


När man kommer upp till övre hallen kan man blicka ned till vardagsrumsdelen med den öppna spisen. Önskar man mera bostadsyta kan man bygga igen den öppna delen. Rymdkänslan försvinner, men det kanske är värt mera med mera bostadsyta?
 


På övervåningen finns 4 sovrum varav master bedroom har eget badrum och walk-in closet.
Master bedroom känns extra rymligt med  fönster i 3 väderstreck och full nockhöjd.


Mellan sovrummet och badrummet finns walk-in closet med gott om förvaring på båda sidorna.
 

Master bath är extra rymligt och här finns plats för dusch, badkar, dubbelhandfat och toalett.


Övre hallen från master bedroom. Rakt fram finns dom andra sovrummen på rad och deras gemensamma badrum. till höger om trappan finns tvättstugan.
 


Tvättstugan finns på övre plan nära till alla sovrum så att man lätt kan tvätta lakan, handdukar och kläder till dom som bor i huset. Man slipper springa upp och ned för trapporna med korgar när man skall tvätta. Allt finns på ett plan.


Det första av dom 3 sovrummen på rak är lite extra lyxigt med egen walk-in-closet och full nockhöjd i själva sovrumsdelen.


Sovrum 2 ligger i mitten och med sina 11,5 kvm har det plats för en dubbelsäng och garderober. Har man enkelsäng här finns det plats för både leksaker och skrivbord.
 

Sovrum 3 är en aningen större med sina 14,4 kvm så här finns plats för både dubbelsäng, skrivbord och skåp för kläder.
 


Dom 3 sovrummen delar på badrum med duch, handfat och toalett. Jag har här ritat in handfatet Alice från Qvesarum i detta badrummet.
 


Om man skulle önska ett till sovrum eller kontor så kan man ta av den öppna ytan ovanför hallen. Det tar bort den luftiga känslan, men det kan det vara värt för att få ett rum till.
 


Val av kulör, fönster och detaljer påverkar huset avsevärt. Kolla på bilderna nedan och se hur huset ändrar skepnad beroende på ändringarna.
 


Om man tar bort den öppna spisen i mitten av vardasrummet kan man få ett riktigt häftigt glasparti i mitten av huset. Här en bild hur insidan då kan se ut.
 

Samma vy med den öppna spisen.

Hoppas detta är huset som passar till er! Kontakta oss för mer information via mail: dreamsandcoffee@gmail.com eller telefon vardagar till Heidi på 0703-998755.