Attefallshuset  "LOUISE" 30 kvadrat
 Attefallshuset "Louise" 30 kvm är ett ljust och rymligt komplementbostadshus med en byggnadsarea på 30 kvadratmeter  och en boyta på 23 kvadratmeter. Yttermåtten är 8,50 x 3,50 meter.

Detta huset har både ett rymligt allrum med ett fullutrustad kök, hall och ett sovrum med plats för dubbelsäng och våningssäng. Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Loftet som har en nockhöjd på 110 cm kan användas som både sovloft och förvaring. 

Huset har en totalhöjd på 4 meter. Takhöjden på insidan är 3,4 upp till nock och 2,10 m takhöjd i hall och badrum. Taket har en lutning på 35 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,10 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer där uppe.

För att komma upp på loftet har jag tänkt en stege som kan flyttas undan vid behov.

Huset är ritat på plintgrund, men det bifogas ritningar på platta på mark om man hellre vill välja det alternativet.

Detta Atteffallshus är tillgänglighetsanpassad och kan användas som komplementbostadshus.
Huset är fullt isolerad och kan användas året om.

I badrummet finns plats med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin/varmvattenberedare.

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.

 


För bygganmälan till Attefallshus 30 kvm krävs Arkitekt- och konstruktionsritningar samt branskyddsbeskrivning.
Kostnaden för detta är
kr 12.500,-. inkl moms.
I ritningarna ingår förutom Fasad-, plan- och sektionsritningar även konstruktionsritningar med u-värdesberäkning. V/A ritningar finns och ventilation är beskriven. 
Förslag till kontrollplan ingår.

Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster.

Önskar du att jag ritar in huset på situationsplanen tillkommer en kostnad om kr 2.500,-
Jag behöver då tomtkartan som du får av kommunen som pdf-fil eller DWG-fil samt en skiss över var du önskar huset placerat.

Beställning av ritningarna sker bäst genom formuläret under fliken Attefallshus.

Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.


Huset har en byggyta på 30 kvadratmeter och en boyta på 23 kvadratmeter.

Huset har ett sovrum på nedre plan med plats för en dubbelsäng samt förvaring, ett umgängesrum i ena ändan av huset med plats för ett litet kök och soffa/bord/stolar samt en hall där man kan hänga av sig kläder och ett badrum med dusch, tvättmaskin, varmvattenberedare, toalett och handfat.

Planlösning - 3D bild
Planlösning - 3D bild
Sovloft  - 3D bild
Sovloft - 3D bild


Nedan finns en funktion där du kan uppleva en virtuellt rundvandring där du kan gå runt i huset i din egen takt. Klicka på 'Load Model' nedan så kommer programmet öppna upp. För att få den mest optimala uplevelsen av huset går du in på Rendering Techniques under fliken View och väljer Standard istället för Basic som den först är inställd på.
 

View Attefallshus 30 kvm - LOUISE in Chief Architect’s 3D Viewer.


Köket är litet med fullutrustad.
Här finns ugn, två spisplattor, bänkkyl med frysfack, vask och förvaring.

 


I allrummet är det full nockhöjd vilket gör att det känns relativt rymligt.
 


I det lilla sovrummet finns plats för en dubbelsäng samt förvaring. Väljer man att ha en enkelsäng skulle man även kunna få plats med ett litet skrivbord.
Sovrummet har full nockhöjd så det känns ljust och luftigt trots att det är litet.

 


I badrummet finns det plats för en kombimaskin för tvätt och tork samt för dusch, handfat och toalett. Över kombimaskinen har jag placerat varmvattenberedaren. Badrummet och hela detta lilla huset är tillgänglighetsanpassad.
 


Badrummet finns i direkt anslutning till hallen. Takhöjden i badrum och hall är endast 2,10 som är den lägsta tillåtna takhöjd i rum där man vistas tillfälligt. Över hall och badrum ligger sovloftet.
 


Takfönstret på sovloftet gör att man får in ljus och luft vilket bidrar till uppfattningen av att sovloftet inte känns så instängd trots att det endast är
1,10 m i nockhöjd.