Sjöstugan "Hilma" 62 kvm

Nedan presenteras Sjöstugan "Hilma" 61 kvm som har en byggnadsarea på 62 kvm. 
Huset har en byggnadshöjd på 3,6 m och en totalhöjd på 6,35 m. Taklutningen är 35 grader.

Verandataket har en byggnadsyta på 22 kvm.
Huset är isolerat för åretruntboende. 

 


Denna sjöstuga är i ett plan med ett halvt inrett loft. Man kan beskriva det som att huset är uppdelat i två delar. Halva huset har ett loft och halva har full nockhöjd. Området med full nockhöjd är huvudrumsdelen. Huvudrumsdelen innehåller kök, matplats och soffgrupp. Rummet är väl upplyst av dess många fönster och det går fönster längs hela långsidan vilket ger en pampig och öppen känsla.
 
Vid halvan som har loft över sig finns badrum, bastu och sovrum. För att komma till loftet går du upp för en liten trappa i huvudrummet som leder dig till två sovrum.

Byggnadsarea plan 1:  61,6 kvm
Byggnadsarea veranda:  22 kvm
Byggnadsarea med verandatak:  83,6 kvm

Nedan presenteras 3D bild av plan 1 och 2 samt mått och sektioner.
Huset är har yttermåtten 8 x 7,7 m.

Klicka på bilden nedan för en virtuell rundvandring i huset:

 


Detta fritidshus är planerat som åretruntboende och är tillgänglighetsanpassad enligt gällande regler för permanentbostad. Huset är ritat med isoleringskrav för villa.

Pris för bygglovsritningar är kr 39.000,- inkl. moms.

Du får kompletta ritningar för bygglov med fasad, plan och sektionsritning. Vi ritar in huset på tomten och gör nödvändiga markuppfyllnader på fasadritningen och situationsplan. 

Du får även ett upphandlingsunderlag där husets standard är beskriven och förslag till leverantörer av listverk, kök, golv m.m. Upphandlingsunderlaget är guld värd vid upphandling hos byggare och husföretag.

Önskas ändringar görs detta mot ett timarvode och priset beror på hur mycket som du önskar ändra.

Vald husleverantör gör konstruktionsritningar. Anlitar man egen byggare kan jag hjälpa till med att förmedla konstruktör för huset om inte byggaren har egna kontakter.

Nedan visas 3D bilder på huset både exteriört och interiört. 

Huset är ritat med en veranda på 22 kvm. Verandorna har tak som skydd för sol och regn. Här finns plats för placering av sittmöbler eller matbord som på 3D-bilden.

 


Är detta din framtida sjöstuga, fritidshus eller hem?
Bilderna nedan visar förslag till inredning. Du får självklart välja precis som du vill ha det.
Önskas ändringar tillkommer kostnader beroende på hur mycket du önskar ändra. Kontakta oss gärna för mer information.


Plan 1

På plan 1 kommer du in till en hal med gott om förvaring. Ut från hallen kommer du ut till huvudrummet där det är en öppen planlösning med kök, matplats och vardagsrum. 
 

Köket är rymligt och fullutrustad med plats för kyl, frys, ugn, spis, vask och diskmaskin. I delen där köket är finns matplasen där du kan äta din mat och blicka ut genom den helglasade långsidan.

Bredvid köket finns en öppen spis som är placerad i miten av allrummet. 


Vid halvan som har loft över sig finns hall, badrum och sovrum. Sovrummet på plan 1 är ca 11 kvadrat med plats för dubbelsäng. Längs ena väggen finns plats för förvaring. Dubbeldörrarna leder ut till verandan som nästan går runt hela huset.
 


Badrummet är tillgänglighetanspassat och innehåller toalett, duch och handfat samt plats för tvättmaskin och torktummlare. Bakom draperiet bredvid tvätt och torktumlaren finns plats för värmepumpen.
 


Plan 2

För att komma till loftet går du upp för en lofttrappa i huvudrummet som leder dig till två sovrum som båda är ca 12 kvadrat. Sovrummen har var sitt takfönster för att få in extra ljus samt att rummet upplevs rymligare.
 


När båda dörrarna på loftet är öppna kan man se från det ena gavelfönstret till det andra.
Mellan loftets två sovrum finns en liten hall.

 


Sjöstugan upplevs olika beroende på val av kulörer på fasad och tak. Vilken passar dig bäst?