Fritidshuset "Margit" 30 kvm

Attefallshuset Margit har en relativ rymlig hall med plats för förvaring, ett badrum med plats för tvättmaskin och ett huvudrum med ett litet men fullutrustad kök. Sovrummet ligger i nära anslutning till huvudrummet med endast en skjutdörr som skiljer rummen åt.

Över badrum och hall finns ett loft med maxhöjd om 104 cm. Där har man möjlighet att inreda med en dubbelsäng.

Köket är litet, men fullt utrustad. Här finns spis/ugn, bänkkylskåp, vask och plats för förvaring. På hyllan över köksbänken finns plats för en micro om man skulle önska.

Då sovrummet ligger bredvid umgängesrummet med endast en skjutdörr i glas som skiljer upplevs huset större än det är. Önskar man avskildhet får man dra för gardinen.

Detta är bara ett förslag till inredning. Om man skulle önska kan man ha vikdörrar istället för skjutdörrar och kanske en bäddsoffa i sovrummet så att man får plats med ett stort matbord i huvudrummet. Möjligheterna är många. Det är dina behov och önskemål som styr hur du önskar ha det.

När man kommer in genom ytterdörren finns förvaring om 120 cm i hallen till höger, rakt fram finns badrummet och till vänster finns huvudrum, kök och sovrum.

I badrum finns plats för en kombimaskin för tvätt och tork. I skåpet över kombimaskinen har jag planerat in varmvattenberedaren och lite plats för förvaring. Toalett, duch och handfat finns såklart i badrummet som också är tillgänglighetsanpassad så att huset kan nyttjas som komplementbostad.

Över hall och badrum finns loftet som antingen kan användas som förvaringsloft eller inredas med en dubbelsäng.

Högsta takhöjd på loftet är 104 cm vilket innebär att det är ganska lågt i tak. Det känns dock rymligare då det finns öppningsbara fönster på två väggar och öppning mot huvudrummet på ena sidan.

Visst kan man njuta av livet i soffan och titta ut genom fönstren. Full nockhöjd gör att rummet upplevs större och rymligare än det egentligen är.

Med spröjsade fönster, lite mer takutsprång, knutbrädor och målad panel får huset ett helt annat uttryck och passar kanske mera som ett gästhus till ett klassiskt hus. Bilderna nedan talar sitt egna språk.Fritidshuset "Margit" är ett ljust och rymligt fritidshus/gästhus med en byggnadsarea på 30 kvadratmeter  och en boyta på 23,4 kvadratmeter. Yttermåtten är 8,47 x 3,54 meter.

Detta huset har både ett rymligt allrum med ett fullutrustad kök, hall och ett sovrum med plats för dubbelsäng.

Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Loftet som har en nockhöjd på 104 cm kan användas som både sovloft och förvaring. 

Huset har en totalhöjd på 4 meter.  
Taket har en lutning på 6 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,04 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer på loftet.

Huset är ritat på plintgrund, men det bifogas ritningar på platta på mark om man hellre vill välja det alternativet. Man kan då höja väggen med 5 cm.

Detta lilla fritidshus är tillgänglighetsanpassad.
Huset är fullt isolerad och kan användas året om.

I badrummet finns plats med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin/varmvattenberedare.

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.

I fritidshuset Margit har jag valt att ha en glasad dubbeldörr och ett fast fönster på vardera sida i umgångesrummet. Här kan du också välja att ha vikdörrar om så önskas.

Önskar du ritningar på detta hus kostar det kr 15.000,- för arkitekt- och konstruktionsritningar som behövs för bygglov.
Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster.

Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

För beställning av ritningar till detta hus ber jag dig skicka ett mail till mig på heidi@dreamsandcoffee.se. 
Du är välkommen att ringa mig om du har några frågor.

Jag finns på telefon vardagar mellan 8 - 16 på telefon
0703-998755.

Ser fram emot att höra ifrån dig!