Sidan kommer uppdateras i mitten av februari med nya husmodeller och priser då man fr o m 1 mars 2020 får bygga 30 kvm komplementbostadshus enligt Attefallsregeln.

Mer information i mitten av februari 2020.

Köp av arkitekt- och konstruktions ritningar för AttefallshusAttefallshusen som jag har ritat är fullisolerade och lämpade som bostad eller gästhus. Skall du ha det som komplementbostad måste huset vara tillgänglighetsanpassad enligt PBL. Skall du ha det som gästhus behöver det inte vara det.
Olika kommuner tolkar Attefallsreglerna olika så kolla med din kommun hur dom tolkar Attefallsreglerna och hur du får bygga.

Vissa av mina hus är tillgänglighetsanpassad medan andra är det inte. Skall du ha ditt hus som komplementboende måste det vara tillgänglighetsanpassad. Skall du endast ha det som gästhus behöver det inte vara det. Tänk efter vilka behov du har och se om du kan hitta ett hus som passar dig. Du kan läsa mer och se fler bilder på varje hus i menyn till vänster.

 


Jag är endast arkitekt och säljer kompletta arkitekt- och konstruktionsritningar som krävs för bygglov och bygganmälan.

Jag har inlett ett samarbete med Sandberg Såg & Hyvleri i Piteå som kan erbjuda att bygga upp alla "mina" Attefallshus nyckelfärdigt i deras inomhusverkstad för sedan att leverera det med lastbil till din tomt. Det enda du själv behöver göra är att förbereda plintgrund enligt ritning och dra fram el, vatten och avlopp. Kontakta Stefan Sandberg på telefon 070-6582718 eller besök deras hemsida www.sandbergsag.se
Sandberg Såg erbjuder den bästa kvalitet man kan tänka sig och priserna är klart konkurrenskrafiga. Besök gärna min blogg för att se bilder på uppbyggnadet av Attefallshuset Heidi och leverans av huset med lastbil till tomt.

Byggandet av huset får man själv ansvara för genom att antingen göra det själv, låta en byggare eller husföretag sätta upp det. Priset varierar stort beroende på den lösning du väljer och vilka rabatter du kan få hos byggvaruhandeln. Jag kan därför ej ge någon prislapp på ett färdigt hus.
 
Återkopplingen från kunder är priser på färdigt hus från 280.000 – 800.000 kronor. Prisspannet beror på både modell, vem som har byggt huset och vad man har fyllt det med. Det är viktigt att jämföra äpplen och äpplen när man tittar på priser. Några hus man ser på marknaden är uppbyggda av klent virke och är inte isolerade medan andra är fullisolerad och fullt utrustad. Det är en stor skillnad mellan dessa alternativ. Det är viktigt att tänka på vad man skall använda huset till. Skall man bo i det året om måste det vara av bästa kvalitet och då kostar det extra. Mina hus är ritade för att kunna bo där året om.


Vid köp av ritningarna får du även U-värdesberäkningar med. Det enda du själv behöver göra är att rita in husets storlek på en tomtkarta som du får från Stadsbyggnadskontoret där du bor.

Vissa kommuner kan kräva att du anlitar en kontrollansvarig. Andra kommuner godkänner att du själv tar fram en kontrollplan. Kontakta kommunen för att se vad som krävs för Attefallshus för din fastighet.

Innan du köper ritningar för ditt Attefallshus föreslår jag att du kollar med din kommun vad som gäller för din fastighet. Det kan variera stort mellan kommuner och områden. I vissa områden får man inte alls bygga Attefallshus.

 

Pris för arkitekt- och konstruktionsritningar på Attefallshusen är:

kr 5.900,- inkl moms.


Tyvärr kan jag inte erbjuda specialritade Attefallshus då jag är totalt fullbokad av andra arkitektuppdrag och har inte tid att rita enligt allas önskemål. Jag kan dock erbjuda mindre ändringar på mina ritningar såsom att ta bort eller ändra fönster och spegelvända ritningarna så det passar din tomt.
För mindre justeringar tillkommer en kostnad på kr 3000 då jag måste göra om ritningarna.

Yttre måtten på Attefallshusen "Heidi", "Louise", "Filippa", "Linnea" , "Ewa" och "Leonor" är 7,14 x 3,50 meter. 
"Estelle" och "Marit" har yttermåttet 7,05 x 3,55 m.

Samtliga hus har en nockhöjd på 4 meter från marknivån och följer reglerna för Attefallshus.

Hur gör du om du vill köpa kompletta arkitekt- och konstruktionsritningar till "mina" Attefallshus?

Fyll i blanketten längst ned på sidan. Skriv ned dina personliga uppgifter som namn och adress, vilket hus du önskar och vilken fastighetsbeteckning huset skall ligga på. Önskar du några ändringar kan du meddela det i kommentarsfältet. Observera att önskade ändringar på huset såsom spegelvändning, borttagning och ändring av fönster faktureras med ett tillägg på 3.000 kronor.

När jag fått din beställning skriver jag ut dom önskade handlingarna och skickar dom till dig. Jag bifogar faktura med handlingarna.

 


Vad ingår i priset?

Du får kompletta arkitektritningar med mått, både utvändiga och invändiga. Det är fasadritningar, planritningar, sektionsritningar och konstruktionsritningar som krävs för bygglov och bygganmälan. 

Fönster och dörrar beskrivs med modulmått så att det är enkelt att beställa hos dörr och fönsterleverantörerna.

Konstruktionsritningarna visar materialval och virkesstorlekar på väggar, tak, infästningar och grund. Det bifogas en U-värdesberäkning på hela konstruktionen.
Totalt får du 7 -9 sidor arkitekt och konstruktionsritningar beroende på hustyp. Ritningarna skrivs ut i A3 format och du får 4 kopior. Du får även en pdf-fil på handlingarna.

Detaljerad byggbeskrivning och måttsatt material lista ingår INTE. 

Jag har ritat husen på plintgrund och efter förfrågningar bifogar jag numera även ritning på platta på mark vilken innebär att ytterväggen kan höjas 5 cm.

Heidi Mikalsen, Dreams & Coffee AB står för arkitektritningarna och Rolf Sundberg, Sundberg Byggkonsult står för konstruktion och U-värdesberäkningarna.

El ritningar ingår INTE. Vatten och avloppsritningar ingår. Brandskyddsdokument och förslag till kontrollplan bifogas med handlingarna.

© Ritningarna och bilderna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.


Vad behöver du göra själv?


Det du själv behöver göra innan du skickar in bygganmälan till kommunen är att rita in placeringen av Attefallshuset på en tomtkarta (situationsplan, nybyggnadskarta - kärt barn har många namn) i skala 1:400 eller 1:500 där du skriver in huset mått och avståndet till tomtgräns. Du får även visa var du kopplar in vatten och avlopp.

Du får också fylla i bygglovsansökan med dina personliga uppgifter och fastighetsbeteckning. Där får du även ange vilken färg huset skall ha på både tak och fasad.

Kommunen önskar också ett förslag till kontrollplan. Du hittar en mall för kontrollplan HÄR hos Stockholms Stadsbyggnadskontor. Jag bifogar ett förslag till kontrollplan som bygger på Stockholms Stadsbyggnadskontors exempel.
Vissa kommuner kräver att man anlitar en kontrollansvarig om man bygger ett komplementboende. Kolla med din kommun vad som krävs för din fastighet.

Beroende på var du väljer att placera huset kan kommunen kräva extra dokumentation som geoteknisk undersökning, pålningsplan m.m. Detta ingår inte i handlingarna du får av mig.

Läs mera om Attefallshuset regeler hos Boverket.

Hos Boverket kan du även läsa om
byggprocessen för bygglovsbefriade åtgärder.

 

Beställningsformulär vid köp av ritningar till Attefallshus på 25 kvm och Fritidshus på 30 kvm


  • Beställningen är bindande och faktura skickas tillsammans med arkitekt- och konstruktionsritningarna till angiven adress. En bekräftelse på att beställningen är mottagen skickas till din e-mail adress.