Vad kan jag hjälpa till med?

 

Jag jobbar både med stora och små projekt - ett nytt hus, ombyggnad eller tillbyggnad. Dina behov styr - du väljer.

Arkitektritningar

  • Tillbyggnad
  • Ombyggnad
  • Nytt hus

Jag hjälper dig att planera och rita önskad byggnation i mitt 3D arkitektritningsprogram.

Du får då en mycket bra överblick över hur det kommer att se ut när det blir klart. Vi kan tillsammans lätt ändra väggar, ta bort eller lägga till dörrar och fönster för att få bästa resultat. Man kan experimentera med olika lösningar före man slutligen bestämmer sig. Det är roligt och man får snabbt svar på sina frågor om hur det skulle kunna se ut.

Jag hjälper dig med allt från planeringen och arkitektritningen till bygglovsansökan.

Arkitektritningar

 

 I slutritningarna ingår allt som behövs för bygglov: planritning, fasadritning, sektionsritningar och situationsplan. Utöver detta erbjuder jag 3D bilder på husets fasader och husets interiör.

Arkitektritningarna är perfekta underlag för förhandlig av pris till husföretag och byggare. Priserna du får från husföretag och byggare blir jämförbara och du får den villan du vill ha - utan kompromisser.
Jag lovar att du tjänar in arkitektarvodet plus lite till genom förhandlingar med husföretagen.

 

Jag ger dig en offert på det tilltänkta jobbet efter första möte.
 

Prisidé

Prisidé för att rita ditt drömhus - från idéer och arbetsmöten till bygglovshandlingar är ca 160.000 kronor inklusive moms. Priset varierar utifrån storlek och hustyp, olika faciliteter samt tomtens utformning. 
I priset ingår planritningar, fasadritningar, sektionsritning, situationsplan samt otaliga 3D bilder av förslagen jag presenterar. Du får även en 3D film där man vandrar igenom huset.

Jag tar endast betalt för dom timmar jag lägger ned på projektet och är det så att jag hittar den lösning som ni söker snabbare än offererad tid så betalar ni endast för den tid jag lägger ned. Är det så att projektet drar ut på tiden meddelar jag i god tid innan projektets slut att vi närmar oss offererad tid.


Prisidé på en tillbyggnad på villa, där jag ritar befintligt hus, kommer med ett eller flera förslag till tillbyggnaden, arbetsmöten som resulterar i bygglovsritningar (planritning, fasadritningar, sektionsritning, situationsplan)  är ca 59.000 kronor inklusive moms för en enklare tillbyggnad. Priset varierar beroende på storlek och användningsområde för tillbyggnaden och huvudhuset.
 

Konstruktionsritningar

Jag samarbetar med duktiga konstruktörer och kan som komplement till arkitektritningarna erbjuda dig konstruktionsritningar för byggnationen. Konstruktionsritningar är ett krav för att söka bygglov sedan 2 maj 2011. Konstruktionsritningarna är ett stort stöd för den som är kvalitetsansvarig för bygget och ett viktigt underlag vid upphandling av byggentreprenör. Konstruktionsritningarnas pris varierar från storlek och hur avancerad tillbyggnaden/huset är. Det är svårt att ge ett pris på dessa det det helt beror på projektets art. 

 

Om du planerar köpa nyckelfärdigt hus av en husleverantör ingår konstruktionsritningarna från husleverantören. Då räcker det med mina arkitektritningar för bygglovsansökan.

Helhetstänk

 

Då jag i flera år även har jobbat med inredning och trädgårdsdesign tar jag med det tänket in när jag ritar hus. Jag tycker det är viktigt att få en helhetsbild mellan ute och inne, praktiskt och snyggt.

 

Ditt hem skall kännas välkommen och varm, både för dig själv och dina gäster. Du skall må bra av att vistas i ditt eget hem, känna harmoni och trygghet.

Ditt hem skall vara funktionsdugligt och passa dig utifrån det liv du lever.

Dreams & Coffee hjälper dig med att få ett hem som du drömmer om.

                      .

Första hembesöket är kostnadsfritt

 

Vi går då igenom dina tankar och önskemål och jag får möjlighet att bilda mig en uppfattninga av arbetets art och storlek. Husets placering på tomten och tomtens omgivningar är avgörande för dom förslag jag kommer jobba med. Inför vårt möte får du gärna ta fram en planritning med mått och tomtkarta. Har du några egna skisser eller idéutklipp är det supert! Det hjälper mig att förstå hur du tänker och önskar ha det. Efter första mötet ger jag dig en offert på det tilltänkta arbetet.