Om Dreams & Coffee

Det är jag, Heidi Mikalsen som är grundaren av Dreams & Coffee.

 

Jag har över 25 års erfarenhet av husdesign, inredning, ombyggnationer och renovering. För drygt 18 år sedan startade jag min egna arkitektfirma Dreams & Coffee AB.

Jag gillar både att planera nya projekt och att slutföra till minsta detalj.

Tidigare jobbade jag med både husdesign, inredning och trädgårdsdesign. Numera fokuserar jag på att rita nya hus och tillbyggnader till privatpersoner då tiden inte räckert till för allt. När jag jobbar har jag även inredning och trädgård i tankarna för att få en välfungerande helhetsbild av projektet. Jag anser att inredning och trädgård hänger ihop med byggnationen. 

 

Då jag förutom att designa och planera har erfarenhet av att själv både måla och snickra har jag stor förståelse över vilka insatser som krävs vid förändring. Jag har även ritat mitt eget hus, upphandlat från husföretag och varit med i detalj vid uppbyggnaden.
Detta är en ovärderlig erfarenhet som jag gärna delar med mig av.


Jag ser fram emot att jobba med dig. Ring mig, så kan vi pratas vid och hitta en tid att träffas.

 

Jag jobbar med projekt i hela Sverige. Det är såklart lättast med projekt i Stockholm och i Mälardalen då jag numera är placerad i Enköping som är "Sveriges Närmaste Stad", men med modern kommunikation, 3D bilder och Facetime är det enkelt att kommunicera.

 

Oavsett om projektet är nära eller längre bort önskar jag starta projektet med att träffa dig, besöka fastigheten och känna in huset och tomten. Det är ju så mycket lättare att få till en bra kommunikation via mail, FaceTime och telefon under projektets gång om man har mötts och pratat igenom förväntningar, behov och drömmar.

Slå mig gärna en signal så kan vi  börja prata om ditt projekt och vad du önskar hjälp med.

 

 

DREAMS & COFFEE AB   
Heidi Mikalsen                        

Telefon: 0703-998755 

heidi@dreamsandcoffee.se

.

 

.

Från 1 november 2020 välkomnas Louise Eriksson i firman. Louise är nyutexaminerad byggnadsingenjör och  kommer arbeta både som arkitekt och  konstruktör i olika projekt.

Nu i början kommer Louise ha fokus på attefallshusen och fritidshusen samt att fördjupa sig i vårt arbetsredskap som är arkitektprogrammet Chief Architect. 

Framtidsplanen är att Louise skall vara aktiv i dom större projekten och vi kommer att jobba tillsammans med dessa.

Vi ser fram emot framtiden och nya utmaningar.
På vårt kontor är det högt i tak - på alla sätt och vis!

  

Dreams & Coffee finns på FB & Insta Dreams & Coffee finns på FB & Insta

Omdömen från mina kunderInspiration från mig i media

Ett New England hus som jag har ritat i Leva o Bo, oktober 2019

I tidningen Leva och Bo visas bilder från min kunds New England hus på Lidingö som jag ritade redan 2015.

Kundens vackra och inspirerande Instagramkonto heter My New England home. Klicka på länken för att komma dit och inspireras.


Ett Attefallshus i Sköna Hem nr 11, 2019

När Carolina Gynning skulle välja Attefallshus köpte hon ritningar av mig och valde att anlita Sandberg Såg & Hyvleri för att leverera det nyckelfärdigt till sin tomt.

I tidningen Sköna hem visas reportaget om hennes hem och Attefallshuset "Heidi" i svart som ligger så vackert vid poolen och som hon använder som ateljé.


Ett hus jag har ritat i Hus & Hem nr 5, 2018

I tidningen Hus & Hem nr 5 från 2018 visas bilder upp från min kunds hem i Skåne. Huset har jag ritat utifrån deras behov och önskemål.

Fler bilder av tidningen visas på min blogg. Klicka HÄR för att komma dit. Huset i färdig skick presenteras också i ett annat inlägg på bloggen. Klicka HÄR för att komma dit.

 

Utsedd till Best of Houzz 2020 i kategorin Design.

Utsedd till Best of Houzz 2018 i kategorin Service

Utsedd till Best of Houzz 2017 i både kategorierna Design och Service

Det känns otroligt hedrande att få två utmärkelser från Houzz. Jag är särskilt nöjd över Best of Houzz Service då det handlar om ett mycket bra samarbete mellan mig och kund. Ett gott samarbete är nyckeln till ett vackert hus som passar kundens önskemål och behov. Läs mer om utmärkelserna och dom projekt jag jobbat med under 2016 på min Blogg.

 

Attefallshuset Marit presenterat i tidningen Femina

I tidningen Femina nr 7, 2017 presenteras olika Attefallshus och Attefallshustillverkare i ett 5 sidigt reportage. Attefallshuset Marit som jag har ritat finns presenterat på sidan 88.

Utsedd till "Best of Houzz 2016, Design"

Renovering och heminredning

Vad roligt att få en utmärkelse! Viktigast av allt är nöjda kunder, men det är alltid roligt att bli uppmärksammad för det man gör av andra. Mer information om utmärkelsen hittar du på min blogg genom att klicka HÄR.
Min HOUZZ profil hittar du HÄR.

 

Reportage i tidningen Byggindustrin

I tidningen Byggindustrin presenterades jag som Arkitekten som tog New England till Enköping.

Artikeln publicerades 11 december 2015.
Hela artikeln kan du läsa HÄR.

Mitt kontor presenteras tillsammans med 10 andra arkitekter runtom i världen på Houzz - nov 2015

Tillsammans med 10 andra arkitekter runtom i världen presenteras mitt hemmakontor.

Läs mer i artikeln på Houzz genom att klicka HÄR.
Fler bilder på mitt kontor som Houzz artikeln har fått bilder ifrån finnspå min blogg - klicka HÄR om du är intresserad.

Just dessa bilder på mitt kontor är lite äldre. Nu har jag uppdaterat kontorsmöblerna och du hittar en presentation av mitt kontor på min blogg genom att klicka HÄR.

Dagens Industri - april 2015

I helgbilagan i Dagens Industri den 30e maj hade man ett reportage där två av mina Attefallshus var presenterade. Men information om reportaget kan du läsa på BLOGGEN
Hela reportaget kan du ladda ned via länken nedan:
Sköna Hem, juni 2014


I inredningstidningen Sköna hem nr 7 - 2014 kan du läsa ett reportage om vår New England inspirerade gård där jag är arkitekten och Rörvikshus den valda husleverantören. Nedan visar jag några bilder som även finns i tidningen. Bilderna är tagna av Pernilla Sjöholm. Flera bilder från reportaget hittar du på BLOGGEN.

Ovan visas några bilder från gårdens vardagsrum. Nedan presenteras bilder från vårt kök som är på 60 kvadratmeter.
Lucky Rider - juli 2014


I livstilsmagasinet Lucky Rider 4, 2014 finns det ett 10 siders långt reportage om livet på min egna gård - Den Vita Drömgården. Där presenterades både bilder från hästlivet på gården och inredning. Fler bilder från reportaget hittar du på Den Vita Drömgårdens blogg. Tidningen publicerades 24 juni 2014.
Equilife, 2013Vår hästgård  i New England stil och livet på gården presenterades i Norska livsstilstidningen Equilife nr 2 - 2013. Jag har ritat hela gården med hus, stall och garage. Under hela bygget har jag skrivit om resan från åkermark till färdig gård på bloggen Den Vita Drömgården. Det är jag som är arkitekten bakom hela gården. Rörvikshus är den valda husleverantören. Fler bilder från reportaget i Equilife hittar du HÄR.Drömhem & Trädgård, maj 2011


Nedan finns bilder på vårt tidigare hem i ett sekelskifteshus i Älvsjö. Bildern nedan är från vår glasveranda som jag stolt kan berätta att jag gjorde allt finsnickeri och måleri. Och trädgården var en katastrof när vi flyttade in - 15 år efter var det en vacker oas. Även detta hem var med i ett reportage i en inredningstidning. Den gången var det Drömhem & Trädgård som gjorde reportaget som presenterades i nr 6, 2011. I bloggen DEN VITA DRÖMGÅRDEN presenteras bilder från reportaget.

Inspirationsbilder från mitt tidigare hem och trädgård. Bilderna är tagna av Ragnar Ömarsson och tidigare publicerade i tidningen Drömhem & Trädgård, nr 6 - 2011

Aftonbladet Leva & Bo, juni 2012

I Aftonbladets bilaga Leva & Bo presenterades vårt kök på vår gård sommaren 2012.
 

TV4 Hemmakanalen, Juli 2011

 

Jag var juli månads inspiratör 2011 på TV4s hemmakanalen. Då presenterades flera bilder från mitt hem och mina projekt. Hemsidan är nu ändrat. Bilden brevid visar hur det såg ut på hemmakanalens hemsida 2011.

 

 

För flera inspirationsbilder från mig - Följ gärna min blogg där jag skriver om vårt egna husprojekt.

En hel gård - min drömgård!

http://vitadromgarden.blogspot.com