Attefallshuset "ESTELLE" 30 kvm


Attefallshuset "ESTELLE" är ett ljust och rymligt komplementbostadshus med en byggnadsarea på 30 kvadratmeter  och en boyta på 23,4 kvadratmeter. Yttermåtten är 8,47 x 3,54 meter.

Detta hus har ett rymligt allrum med ett fullutrustad kök, hall och ett stort badrum.
Badrummet är tillgänglighetsanpassad och här finns plats med dusch, toalett, handfat, garderob och tvättmaskin/varmvattenberedare.

Loftet som har en nockhöjd på 104 cm kan användas som både sovloft och förvaring. 

Huset har en totalhöjd på 4 meter.  
Taket har en lutning på 6 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,04 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer på loftet.

Huset är ritat på plintgrund, men det bifogas ritningar på platta på mark om man hellre vill välja det alternativet. Man kan då höja väggen med 5 cm.

Huset är fullt isolerad och kan användas året om. Huset är tänkt som komplementbostad och för att sova på nedervåningen är det planerat in en bäddsoffa.

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.

I Attefallshuset "Estelle" har jag valt att ha ett stort glasparti på långsidan med skjutdörrar. Här kan man också välja att ha glasad dubbeldörr och ett fast fönster på vardera sida eller vikdörrar.

För bygganmälan till Attefallshus 30 kvm krävs Arkitekt- och konstruktionsritningar samt brandskyddsbeskrivning. Priset för detta är kr 12.500,-. inkl moms.
I ritningarna ingår förutom Fasad-, plan- och sektionsritningar även konstruktionsritningar med u-värdesberäkning. V/A ritningar finns och ventilation är beskriven. 

Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster.

Önskar du att jag ritar in huset på situationsplanen tillkommer en kostnad om kr 1.500,-
Jag behöver då tomtkartan som du får av kommunen som pdf-fil eller DWG-fil samt en skiss över var du önskar huset placerat.

Beställning av ritningarna sker bäst genom formuläret under fliken Attefallshus ritningar.

Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

Nedan finns en funktion där du kan uppleva en virtuellt rundvandring där du kan gå runt i huset i din egen takt. Klicka på 'Load Model' nedan så kommer programmet öppna upp. För att få den mest optimala uplevelsen av huset går du in på Rendering Techniques under fliken View och väljer Standard istället för Basic som den först är inställd på.
 

View Attefallshus 30 kvm - ESTELLE in Chief Architect’s 3D Viewer.

När man kommer in genom entrédörren finns förvaring för kläder under trappan. Till höger finns äen en krok att hänga av sig kläderna på. Badrummet finns till höger och rakt fram finns det rymliga köket i vinkel.

Huvudrummet är stort och här finns plats för ett relativt stor kök, matplats och bäddsoffa. Du får självklart ändra inredningen utifrån egna önskemål. Detta är endast ett förslag till inredning.

Badrummet är rymligt och tillgänglighetsanpassad. Här finns toalett, dusch, handfat, kombimaskin (tvätt/tork), varmvattenberedare, städskåp och förvaring.

Fasadkulör, panel och yttre detaljer såsom pergola påverkar uppfattningen av huset. För att få en harmonisk gårdsbild mellan huvudhus och komplementhus föreslår jag att man använder samma material i Attefallshuset som huvudhuset.

Nedan visas fler bilder av olika fasadkulörer samt med och utan pergola:

loading...