Attefallshuset "Leonor" 25 kvadrat
 Attefallshuset "Leonor" upplevs mycket större än sina 25 kvadratmeter med sin rymd och öppna planlösning.  

Yttermåtten är 7,14 x 3,5 m. Nockhöjden är 4 meter.

Huset har en taklutning på 6 grader. Då huset får en sådan otrolig takhöjd inne (nästan 3,4 m) finns plats med ett relativt rymligt sovloft med både plats för dubbelsäng och förvaring.

"Leonor" har både förvaring precis när man kommer in i entrédörren , i badrummet och i köket under den inbyggda trappan. Uppe på sovloftet finns också plats med förvaring. 

På sovloftet finns plats med en dubbelsäng och klädförvaring bredvid. För att få mera avskildhet på sovloftet rekommenderar jag gardiner.

Under sovloftet vid trappan finns plats för ett litet kök med vask, ugn, spisplattor och ett bänkkylskåp med frys.

Detta Attefallshus är tillgänglighetsanpassad och kan användas som komplementboende. I badrummet finns plats för en tvättmaskin.

Detta huset har vikdörrar så att ute blir inne när man viker upp dörrarna. Här kan man även välja skjutdörrar om så önskas. Fasta fönsterpartier på vardera sida om en dubbeldörr går också bra.


© Ritningarna och bilderna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

För beställning av ritningar  - klicka längst ned på sidan under fliken Attefallshus ritningar.

I ritningarna ingår förutom kompletta arkitekt- och konstruktionsritningar även avloppsritning och U-värdesberäkning. Det enda du själv behöver göra är att rita in husets placering på nybyggnadskartan som du får från kommunen.

Byggandet av huset får du ansvara själv för antigen genom att anlita en hantverkare, byggfirma eller göra jobbet själv.


Under sovloftet vid trappan finns plats för ett litet kök med vask, ugn, spisplatta, bänk kyl o frys.


I badrummet finns både plats med förvaring och tvättmaskin. I skåpet över tvättmaskinen föreslår jag placering av varmvattenberedaren. 


Planlösning - Nedre plan:


​Planlösning - Sovloft med förvaring:


Husets utseende påverkas mycket av vilken panel, fönster och färg man väljer. I bildspelet nedan visar jag på olika alternativ:

loading...