Attefallshuset "Estelle" 25 kvadrat
 

Attefallshuset Estelle kan du få som ritningar både som ett modernt och ett klassiskt Attefallshus. Nedan visas bilder på både det moderna och det klassiska Attefallshuset:Attefallshuset "Estelle" var först ritat som ett modernt Attefallshus med stora fönsterpartier och detaljer i puts.

Det visade sig dock att planlösningen var populär, men fasaden som tidigare var väldig modern passade inte som komplementhus till traditionella hus. Estelle är därför omritad så att det passar som komplementhus till både klassiska och moderna hus. Jag tog bort den dekorativa putsdetaljen och gjorde huset som ett rent trähus.

Husets karaktär ändras betydligt beroende på val av fönster, listverk och panel.

Yttermåttet på detta Attefallshus är 7.05 m x 3,55m.
Nockhöjden är 4 meter.

Priset för fullständiga arkitekt- och konstruktionsritningar för Attefallshuset "Estelle" är
kr 9.500,- inkl moms

Attefallshuset "Estelle" känns extra rymlig med högt i tak och två stora glasdörrar i umgängesdelen. Detta lilla huset är tillgänglighetsanpassad och kan användas som komplementboende. 

Här finns gott om plats med förvaring i hallen och även på sovloftet. 
Köket är fullutrustad med bänkkylskåp, ugn, spis och vask. Vill man så får man även plats med en liten diskmaskin.

I badrummet finns det plats med tvättmaskin bredvid handfatet.

"Estelle" upplevs mycket större än sina 25 kvadratmeter med sin rymd och öppna planlösning.  

Huset har en taklutning på 6 grader. Då huset får en sådan otrolig takhöjd inne (nästan3,4 m) finns plats med ett sovloft med både plats för dubbelsäng och förvaring.

För att få lite privatliv på sovloftet föreslår jag gardiner som man kan avskärma med.

© Ritningarna och bilderna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

För beställning av ritningar  - klicka längst ned på sidan under fliken Attefallshus ritningar.

I ritningarna ingår förutom kompletta arkitekt- och konstruktionsritningar även avloppsritning och U-värdesberäkning. Det enda du själv behöver göra är att rita in husets placering på nybyggnadskartan som du får från kommunen.

Byggandet av huset får du ansvara själv för antigen genom att anlita en hantverkare, byggfirma eller göra jobbet själv.


Bilder av Attefallshuset Estelle i mera klassisk stil med spröjsade fönster. Jag har här lagt in skjutdörrar, men man kan även välja vikdörrar eller en dubbeldörr med ett fast fönster på sidan eller en enkeldörr med fasta fönster på vardera sida. Känner du med dig att ni inte kommer använda dörrarna går det lika bra att sätta in fönster istället. Det blir klart billigare än dörrar:
 


Nedan visas intreriörbilder av Attefallshuset Estelle i klassisk stil med spröjsade fönster:
 


Under trappan finns förvaring och ett bänkkylskåp. Trappavsattsen kan man bygga så att man kan ha det som ett stort förvaringsutrymme under.
 


Köket är fullutrustad med bänkkylskåp, ugn, spis och vask. Det lilla huset är tillgänglighetsanpassad och kan användas som komplementboende (permanentboende). Det passar också bra som gästhus där gästerna kan stanna lite längre om man skulle vilja det.
 


I detta klassiska Estelle har jag valt stora fönster istället för verandadörrar som visas på det moderna Estellehuset. Under fönstren kan man placera låga skåp som både kan användas som sittplats och förvaring.
 


Man kommer in i huset genom den lilla hallen som har gott om förvaring. Från hallen kan man gå direkt in till badrummet eller till köket/vardagsrummet.
 


I badrummet som är tillgänglighetsanpassad finns plats för en liten tvättmaskin bredvid i högskåpet handfatet. Här finns även varmvattenberedaren gömd.
 


Sovloftet är endast ett krypinn där takhöjden på det lägsta är76 cm och på det högsta 107 cm. Trots den låga takhöjden finns det gott om plats med en dubbelsäng och förvaring.


Planlösning - Nedre plan:


Planlösning - Sovloft:


Nedan visas interiörbilder av den moderna varianten. Trots att huset har samma planlösning upplevs det olika beroende på spröjs och materialval. Nedan visas interiörbilder av Estelle som ett mera modernt Attefallshus:


Beroende på val av panel, listverk och fönster får huset helt olika uttryck. I bildspelet nedan visas några förslag. Här visas det klassiska Estelle med långa fönster på kortsidan och fönsterdörrar på långsidan:

loading...