Fritidshuset "Louise" 

På Youtube finns en virtuell rindvandring i detta lilla fritidshus. Klicka på bilden nedan för att komma dit.

Regeringen har lagt ett uppdrag på Boverket att utreda om det är lämpligt att utöka Attefallsbyggnaden från 25 kvadratmeter till 30 kvadratmeter. Just nu är det endast 25 kvadratmeter som är möjligt inom Attefallsreglerna och i April 2018 vet vi svaret på Boverkets rekommendation. Tills dess kan man köpa ritningar till detta lilla hus med en byggyta på 30 kvadratmeter och en nockhöjd på 4 meter. Huset är ritat på plintgrund men ritningar för betongplatta bifogas.

Detta fritidshus har ett sovrum på nedre plan med plats för en dubbelsäng samt förvaring, ett umgängesrum i mitten av huset med plats för ett litet kök och soffa/bord/stolar samt en hall med förvaring och ett badrum med dusch, tvättmaskin, varmvattenberedare, toalett och handfat.

Om du önskar köpa ritningar för detta hus kostar det kr 15.000,- inklusive moms. I detta pris ingår Arkitektritningar med fasad-, plan- och sektionsritningar, Konstruktionsritningar, U-värdesberäkning, V/A ritning, beskrivning av uppvärmning och ventilation, brandskyddsbeskrivning och förslag till kontrollplan.

Huset har en byggyta på 30 kvadratmeter och en boyta på 23 kvadratmeter.
På nedre plan finns hall, badrum, kök/vardagsrum och sovrum.
Nedan visas 3D bild på nedre plan och sovloft. 

Planlösning - 3D bild
Planlösning - 3D bild
Sovloft  - 3D bild
Sovloft - 3D bild

I det lilla sovrummet finns plats för en dubbelsäng samt förvaring. Väljer man att ha en enkelsäng skulle man även kunna få plats med ett litet skrivbord.
Sovrummet har full nockhöjd så det känns ljust och luftigt trots att det är litet.

I badrummet finns det plats för en kombimaskin för tvätt och tork samt för dusch, handfat och toalett. Över kombimaskinen har jag placerat varmvattenberedaren. Badrummet och hela detta lilla huset är tillgänglighetsanpassad.

Badrummet finns i direkt anslutning till hallen. Takhöjden i badrum och hall är endast 2,10 som är den lägsta tillåtna takhöjd i rum där man vistas tillfälligt. Över hall och badrum ligger sovloftet.

Takfönstret på sovloftet gör att man får in ljus och luft vilket bidrar till uppfattningen av att sovloftet inte känns så instängd trots att det endast är
1,10 m i nockhöjd.Fritidshuset "Louisei" är ett ljust och rymligt fritidshus/gästhus med en byggnadsarea på 30 kvadratmeter  och en boyta på 23 kvadratmeter. Yttermåtten är 8,50 x 3,50 meter.

Detta huset har både ett rymligt allrum med ett fullutrustad kök, hall och ett sovrum med plats för dubbelsäng och våningssäng. Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Loftet som har en nockhöjd på 110 cm kan användas som både sovloft och förvaring. 

Huset har en totalhöjd på 4 meter. Takhöjden på insidan är 3,4 upp till nock och 2,10 m takhöjd i hall och badrum. Taket har en lutning på 35 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,10 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer där uppe.

Huset är ritat på plintgrund, men det bifogas ritningar på platta på mark om man hellre vill välja det alternativet.

Detta lilla fritidshus är tillgänglighetsanpassad.
Huset är fullt isolerad och kan användas året om.

I badrummet finns plats med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin/varmvattenberedare.

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.

I fritidshuset Heidi har jag valt att ha en glasad dubbeldörr och ett fast fönster på vardera sida i umgångesrummet. Här kan du också välja att ha vikdörrar om så önskas.

Önskar du ritningar på detta hus kostar det kr 15.000,- för arkitekt- och konstruktionsritningar som behövs för bygglov.
Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster.

Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

För beställning av ritningar till detta hus ber jag dig skicka ett mail till mig på heidi@dreamsandcoffee.se. 
Du är välkommen att ringa mig om du har några frågor. Jag finns på telefon vardagar mellan 8 - 16 på telefon 0703-998755.