Fritidshuset "Heidi" 30 kvadrat

Regeringen har lagt ett uppdrag på Boverket att utreda om det är lämpligt att utöka Attefallsbyggnaden från 25 kvadratmeter till 30 kvadratmeter. Just nu är det endast 25 kvadratmeter som är möjligt inom Attefallsreglerna och i April 2018 vet vi svaret på Boverkets rekommendation. Tills dess kan man köpa ritningar till detta lilla hus med en byggyta på 30 kvadratmeter och en nockhöjd på 4 meter. Huset är ritat på plintgrund men ritningar för betongplatta bifogas.

Detta fritidshus har ett sovrum på nedre plan med plats för en dubbelsäng samt förvaring, ett umgängesrum i mitten av huset med plats för ett litet kök och soffa/bord/stolar samt en hall med förvaring och ett badrum med dusch, tvättmaskin, varmvattenberedare, toalett och handfat.

Om du önskar köpa ritningar för detta hus kostar det kr 15.000,- inklusive moms. I detta pris ingår Arkitektritningar med fasad-, plan- och sektionsritningar, Konstruktionsritningar, U-värdesberäkning, V/A ritning, beskrivning av uppvärmning och ventilation, brandskyddsbeskrivning och förslag till kontrollplan.
Pergolan som visas på översta bilden ingår inte i ritningen då denna är bygglovsfri och kan byggas till om så önskas utan att meddela kommunen.

Huset har en byggyta på 30 kvadratmeter och en boyta på 23 kvadratmeter.
På nedre plan finns hall, badrum, kök/vardagsrum och sovrum.
Nedan visas 3D bild på nedre plan och sovloft. 

Man tar sig upp till sovloftet via en stege som är flyttbar. När man inte behöver stegen kan man flytta den åt sidan så att den inte står i vägen. Nockhöjden i sovloftet är 1,10 m så det är endast ett krypin. Här finns plats med en dubbelsäng, så två personer kan med lätthet sova här uppe.

I huvudrummet finns plats för ett litet kök och soffa, bord, stolar. Man kan inreda som man vill - det är endast fantasin som sätter gränser. Köket är litet, men fullutrustad med spis, ugn, bänkkylskåp, vask och förvaring. Det fungerar bra för det lilla hushållet.

I det lilla sovrummet finns plats för en dubbelsäng samt förvaring. Väljer man att ha en enkelsäng skulle man även kunna få plats med ett litet skrivbord. Sovrummet har full nockhöjd så det känns ljust och luftigt trots att det är litet.

I badrummet finns det plats för en kombimaskin för tvätt och tork samt för dusch, handfat och toalett. Över kombimaskinen har jag placerat varmvattenberedaren. Badrummet och hela detta lilla huset är tillgänglighetsanpassad.

Badrummet finns i direkt anslutning till hallen där det finns förvaring om 120 cm. Takhöjden i badrum och hall är endast 2,10 som är den lägsta tillåtna takhöjd i rum där man vistas tillfälligt. Över hall och badrum ligger sovloftet.

Fritidshus, gästhus eller eget boende! Valet är ditt!


 

Fritidshuset "Heidi" är ett ljust och rymligt fritidshus/gästhus med en byggnadsarea på 30 kvadratmeter och en boyta på 23 kvadratmeter. Yttermåtten är 8,50 x 3,50 meter.

Detta huset har både ett rymligt allrum med ett fullutrustad kök, hall med gott om förvaring och ett sovrum med plats för dubbelsäng. Badrummet är tillgänglighetsanpassad. Loftet som har en nockhöjd på 110 cm kan användas som både sovloft och förvaring. 

Huset har en totalhöjd på 4 meter. Takhöjden på insidan är 3,4 upp till nock och 2,10 m takhöjd i hall och badrum. Taket har en lutning på 35 grader. Sovloftet har en nockhöjd på 1,10 m så det är ingen ståhöjd där uppe. Det är endast ett krypinn, men det går ändå bra att sova två personer där uppe.

Huset är ritat på plintgrund, men det finns även tillhörande ritningar på platta på mark.

Detta lilla fritidshus är tillgänglighetsanpassad.
Huset är fullt isolerad och kan användas året om.

I badrummet finns plats med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin/varmvattenberedare.

3D bilderna visar endast ett förslag till inredning. Du är helt fri att inreda som det passar dig och dina behov bäst.

I fritidshuset Heidi har jag valt att ha en glasad dubbeldörr och ett fast fönster på vardera sida i umgångesrummet. Här kan du också välja att ha vikdörrar om så önskas.

Önskar du ritningar på detta hus kostar det kr 15.000,- för arkitekt- och konstruktionsritningar som behövs för bygglov.
Det tillkommer kr 3.000,- om du önskar mindre förändringar såsom spegelvändning eller flytt/borttagning av fönster.

Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.

För beställning av ritningar till detta hus ber jag dig skicka ett mail till mig på heidi@dreamsandcoffee.se. 
Du är välkommen att ringa mig om du har några frågor. Jag finns på telefon vardagar mellan 8 - 16 på telefon 0703-998755.

Beroende på fasadkulör och val av tak kan huset upplevas olika. Nedan visas ett hus med svart slamfärg och tegelrött tak enligt kunds önskemål.